ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Αρχιεπισκόπου εκφράζουν ξένοι Πρέσβεις

Τα μηνύματά τους

ΚΥΠΕ

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β' εκφράζουν με μηνύματά τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Judith G. Garber έγραψε στο twitter ότι η αξιοσημείωτη ζωή που έζησε ο Αρχιεπίσκοπος επηρέασε βαθιά αμέτρητες ζωές. "Ήταν ένας θαρραλέος ηγέτης που μιλούσε στοχαστικά για τη θρησκεία και τα πιστεύω του. Τα συλλυπητήριά μου στους Ελληνορθόδοξους πιστούς της Κύπρου", πρόσθεσε.

Η Γαλλίδα Πρέσβειρα Salina Grenet-Catalano έγραψε ότι "με θλίψη έμαθα για τον θανατο του Μακαριωτάτου Χρυσόστομου Β΄. Θα τον θυμόμαστε για την αφοσίωσή του στην πνευματική φροντίδα του λαού του, το θάρρος του και τη βαθιά δέσμευσή του στον θρησκευτικό διάλογο. Τα συλλυπητήριά μου στους Ελληνορθόδοξους πιστούς στην Κύπρο".

Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας Irfan Siddiq εξέφρασε τα συλλυπητήρια του "στην Ιερά Σύνοδο, την Εκκλησία της Κύπρου και όλα τα μέλη της αυτή τη θλιβερή ώρα".

Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merk, εξέφρασε τη λύπη της για την είδηση του θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β', προσθέτοντας ότι «θα τον θυμούμαστε για το θάρρος και τη δέσμευσή του στον διαθρησκευτικό διάλογο και το μέλλον της Κύπρου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου».

Ο Πρέσβης της Σουηδίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην Εκκλησία της Κύπρου και αναφέρει ότι "σήμερα θρηνούμε τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος μαζί με άλλους θαρραλέους μουσουλμάνους και χριστιανούς ηγέτες, έχτισε νέες γέφυρες εμπιστοσύνης υποστηρίζοντας τη θρησκευτική ελευθερία για όλους και δημιουργώντας το Γραφείο του Θρησκευτικού Διαλόγου".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση