ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ: Εικόνες από την άσκηση της Εθνικής Φρουράς

Ο Υπουργός εκθείασε το έργο, το επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό αλλά και το ηθικό των στελεχών και των οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας» ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλμαπος Πετρίδης, κατά την παρουσία του στο Καλό Χωριό, Λάρνακας στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ 2021».

Ο Υπουργός εκθείασε το έργο, το επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό αλλά και το ηθικό των στελεχών και των οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων σημειώνοντας ότι «είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι, πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς. «Ακολουθούμε πιστά ένα οκταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας» επεσήμανε ο Υπουργός.

Σχετικά με τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, ο κ. Πετρίδης είπε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και πως οι πράξεις της Τουρκίας την καθιστούν ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα

Ο Υπουργός ζήτησε επίσης την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. «Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ατομική ευθύνη ενός εκάστου για να διατηρηθεί η ομαλότητα στη ζωή μας χωρίς την ανάγκη για περιορισμούς που επιβαρύνουν την οικονομία του τόπου» είπε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση