ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: «Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» το Ψήφισμα 186

Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά με το πρόσχημα της «κυριαρχικής νοοτροπίας», η τουρκοκυπριακή ηγεσία επαναλαμβάνει τη «νέα προοπτική για μια λύση με κυριαρχική ισότητα»

ΚΥΠΕ

«Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» είναι το Ψήφισμα 186 ισχυρίζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σε γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας», επαναλαμβάνονται οι γνωστές θέσεις της τ/κ ηγεσίας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από το 1963 έως το 1974.

«Το Ψήφισμα 186 της 4ης Μαρτίου 1964 αναγνώρισε την Κυπριακή Δημοκρατία υπό την ελληνοκυπριακή ηγεσία ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση. Με αυτή την απόφαση, παραβιάστηκαν διεθνείς συνθήκες και νομικά πλαίσια», υποστηρίζει η τουρκοκυπριακή ηγεσία, η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο ψήφισμα ως «άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» ψήφισμα.

Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά με το πρόσχημα της «κυριαρχικής νοοτροπίας», η τουρκοκυπριακή ηγεσία επαναλαμβάνει τη «νέα προοπτική για μια λύση με κυριαρχική ισότητα», βασιζόμενη στην άποψη ότι «η ομοσπονδιακή λύση είναι αδύνατη μετά από αποτυχημένες προσπάθειες όπως το Σχέδιο Ανάν και οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά».

Για το ίδιο ζήτημα, ανακοίνωση εξέδωσε και το «υπουργείο εξωτερικών» ασκώντας κριτική στην Ειρηνευτική Δύναμη.

«Δεν είναι μέρα για να γιορτάζεται, αντιθέτως, είναι σύμβολο της ιστορίας στην οποία μας στερήθηκαν τα έμφυτα και νόμιμα δικαιώματά μας», ισχυρίζεται το «υπεξ» σε σχετική γραπτή ανακοίνωση, το οποίο προσθέτει ακόμη ότι «η UNFICYP έχει απλώς διατηρήσει το status quo» στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Ψήφισμα 186 διέγνωσε λανθασμένα το Κυπριακό αναγνωρίζοντας μόνο τη διοίκηση της ελληνοκυπριακής πλευράς ως νόμιμη εξουσία και αντιμετωπίζοντας τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση