ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Αν η Τουρκία εγκαταλείψει τη «νέα πολιτική» στο Κυπριακό δεν θα είμαι υποψήφιος

Στην Αυστραλία μεταβαίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πραγματοποίησε νέες δηλώσεις για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στα κατεχόμενα και το Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Στην Αυστραλία μεταβαίνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πραγματοποίησε νέες δηλώσεις για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στα κατεχόμενα και το Κυπριακό. Είπε ότι αν η Τουρκία εγκαταλείψει τη «νέα πολιτική» στο Κυπριακό, δεν τίθεται θέμα να είναι ξανά υποψήφιος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η ηλεκτρονική «Star Kıbrıs» μεταδίδει ότι απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τον πληθυσμό στα κατεχόμενα, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι μειώνεται και ότι σύμφωνα με στοιχεία που τού διαβίβασε ο «πρόεδρος» του «στατιστικού ινστιτούτου», ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 407 χιλιάδες.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό, και ότι θα επισκεφθεί την Αυστραλία.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες «προεδρικές εκλογές» αν η Τουρκία υποστηρίξει κάποιον άλλο, ο κ. Τατάρ είπε ότι «υπάρχει μια νέα πολιτική. Διαβάζουμε τα πρακτικά. Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη νέα πολιτική. Αν την εγκαταλείψει, δεν τίθεται θέμα να είμαι υποψήφιος».

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Κίπρις», ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Τουρκία και την Κύπρο και ισχυρίστηκε ότι «η στάση της ΕΕ είναι εκφοβισμός, πίεση, αδικία και ανομία».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Τατάρ είχε εκφράσει την αντίθεση του για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Πρόκειται για μια θέση που επανέλαβε και το «υπουργείο εξωτερικών» σε σχετική γραπτή ανακοίνωση με αφορμή την 20η επέτειο διεύρυνσης της ΕΕ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση