ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ από Νέα Υόρκη: Το «κράτος» μας υπάρχει εδώ και 60 χρόνια

Τι υποστήριξε προσερχόμενος στο γεύμα

ΚΥΠΕ

«Εδώ και 60 χρόνια έχουμε το κράτος μας, στην Κύπρο η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 60 χρόνια υπάρχουν δύο κράτη» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ προσερχόμενος στο γεύμα του ΓΓ του ΟΗΕ απόψε.

Κληθείς να σχολιάσει την απόρριψη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη της λύσης δύο κρατών που ο ίδιος προτείνει, ο κ. Τατάρ είπε ότι «η Δημοκρατία που λένε Κυπριακή έχει μετατραπεί σε εκείνη την πλευρά ένα ε/κ κράτος. Για αυτό στον βορρά της Κύπρου υπάρχει το κράτος της τδβκ, που είναι το κράτος των Τ/κ», όπως είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Υπάρχει για 60 χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα, σίγουρα κάποιος δεν εγκαταλείπει το κράτος του».

Εργκιούν Ολγκούν

Στο πλαίσιο που κινήθηκε στην συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα κινηθεί ο Ερσίν Τατάρ και στην άτυπη τριμερή συνάντηση, σύμφωνα με τον ειδικό του εκπρόσωπο, Εργκιούν Ολγκούν, ο οποίος μίλησε για «γεύμα εργασίας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ολγκούν μιλώντας στην τηλεόραση του παράνομου «Μπαϊράκ» πριν από την έναρξη της άτυπης τριμερούς, είπε ότι στο γεύμα η κάθε πλευρά θα πει τις απόψεις της και αυτή η συνάντηση «δεν είναι αποχαιρετιστήρια». Εάν γίνει αντιληπτό, πρόσθεσε, ότι η ισότητα των πλευρών στην Κύπρο είναι απαραίτητη και ένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να εξευρεθεί χωρίς την επίτευξη μιας ισορροπίας, χωρίς την εξίσωση του καθεστώτος των πλευρών, η μία πλευρά να είναι κράτος και η άλλη να μην έχει στάτους, εάν οι πλευρές φτάσουν σε μια συμφωνία στο ότι αυτό είναι απαραίτητο, τότε «βεβαίως και μπορεί να υπάρξει ένα αποτέλεσμα ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις».

«Επιθυμία μας είναι να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία και να γίνει αντιληπτό γιατί αυτό είναι απαραίτητο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο υπό συνθήκες όπου ένα από τα δύο μέρη είναι ανώτερο, καμία πλευρά δεν θέλει να υπαχθεί στην άλλη πλευρά στην Κύπρο και αυτό είναι ένα δικαίωμα», πρόσθεσε.

Περιμένουν «με 4 μάτια», είπε ο κ. Ολγκούν, την συνάντηση αυτή και να είναι σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα προσθέτοντας ότι η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη στην ΓΣ του ΟΗΕ ήταν επιθετική, περιείχε άδικες κατηγορίες και ήταν μονόπλευρη.

Επιπλέον, συνέχισε, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι οι Τ/κ δεν θα είναι ποτέ ίσοι με τους Ε/κ. «Ελπίζουμε σε αυτή τη συνάντηση να μην επικρατήσει αυτή η νοοτροπία και να αλλάξει. Εάν αλλάξει αυτή η νοοτροπία, θα ανοίξει ο δρόμος και για επίσημες διαπραγματεύσεις και για μια συμφωνία. Ευχή μας να προκύψει αυτό σε αυτή την συνάντηση».

Ο κ. Ολγκούν είπε ότι μετά την συνάντηση ο Τ/κ ηγέτης θα προβεί σε δηλώσεις, Ανέφερε επίσης ότι η τ/κ αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από την Νέα Υόρκη απόψε τα μεσάνυχτα – τοπική ώρα – αύριο θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και αύριο το βράδυ θα φτάσουν στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση