ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της ομοσπονδίας

Υποστήριξε πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με τη συνεργασία δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα

ΚΥΠΕ

Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της ομοσπονδίας, που στόχο έχει τη διακοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με τη συνεργασία "δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα".

Σε ομιλία του στο 740ο Φεστιβάλ Μνήμης της Μητέρας Χαϊμέ (σσ: Γνωστή και ως "μητέρα του κράτους", γιαγιά του Οσμάν Γκαζί, Οσμάν Α, ιδρυτή της οθωμανικής αυτοκρατορίας), που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τσάρσαμπα στην Κουτάχια, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι μετά την "εκλογή" του στο "αξίωμα του προέδρου", αγωνίστηκε να εδραιώσει “την πολιτική των δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο”.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι “οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία με βάση την ίδρυση ομοσπονδίας είχαν διεξαχθεί για 50 χρόνια" πριν "εκλεγεί".

“Επειδή για χρόνια, πριν εκλεγώ πρόεδρος, έγινε σαφές ποιο ήταν το παιχνίδι σε αυτήν τη συνεχή διαπραγμάτευση για μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας για 50 χρόνια. Και αυτό είναι, υπό τη σκεπή της ομοσπονδίας η πλειοψηφία να διοικεί τη μειοψηφία και επομένως οι Τ/κ, οι οποίοι θα βρίσκονται στην ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στην ΕΕ θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Τουρκία και ο αγώνας που δώσαμε για χίλια χρόνια στην ιστορία μας, τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο τα συμφέροντά μας και η κυριαρχία μας στην Μεσόγειο να χάσουν το νόημά τους. Δεν θα μπούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πλέον μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με τη συνεργασία δύο κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στη σωστή πολιτική και την κυριαρχική ισότητα”, ισχυρίστηκε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε πως “όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις της εποχής, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είναι επιθυμία και ευχή του μεγάλου έθνους να συνεχίσει την ύπαρξή του με βάση την κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο και επομένως την κυριαρχία της τδβκ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση