ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ για αναφορές Μενέντεζ: «Κενό όνειρο» να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες από την Κύπρο

Ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε ειρήνη σε όλο το νησί από τις 20 Ιουλίου του 1974

ΚΥΠΕ

Για «κενό όνειρο» έκανε λόγο ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στη φράση του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι το όνειρό του είναι να δει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη φεύγει από την Κύπρο.

Ο κ. Τατάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη διοίκηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, είπε ότι ο μεγαλύτερος στόχος του «ελληνοκυπριακού - ελληνικού δίδυμου» και των υποστηρικτών τους, που «συνεχίζουν τις εξοπλιστικές τους δραστηριότητες», είναι να αφαιρέσουν τις τουρκικές εγγυήσεις, που είναι «η μεγαλύτερη εγγύηση του τουρκοκυπριακού λαού» και να διώξουν τους Τούρκους στρατιώτες από την Κύπρο.

Όπως ανέφερε, αυτό είναι «ένα κενό όνειρο» που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη «καταστροφή της Κρήτης» που δεν θα συμβεί στην Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έφερε ειρήνη σε όλο το νησί από τις 20 Ιουλίου του 1974.

Το σημαντικό τώρα, είπε, είναι να επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία που θα ωφελήσει την Κύπρο και την περιοχή. Η δουλειά μας, πρόσθεσε, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κάλεσε την ε/κ πλευρά να «εγκαταλείψει τις εξοπλιστικές δραστηριότητες» και τις «συμπεριφορές που κλιμακώνουν τις εντάσεις» και να ανταποκριθεί θετικά στις «εκκλήσεις μας για συμφιλίωση», κατά την έκφρασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση