ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ για πύραυλο: Στείλαμε μήνυμα στη Συρία μέσω Τουρκίας

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για είτε για ατύχημα είτε για εκτροχιασμό του πυραύλου από τον στόχο του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στείλαμε μήνυμα στην Συρία να είναι προσεκτική, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή όπου προέβη στην εκτίμηση πως θεωρούν ότι πρόκειται είτε για ατύχημα είτε για εκτροχιασμό του πυραύλου από τον στόχο του και γι’ αυτό έπεσε σε έδαφος της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ μιλούσε σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού «Α χαμπέρ» όπου σημείωσε πως πρόκειται για τον ίδιο τύπου πύραυλο που είχε πέσει σε περιοχή του Γκαζιαντέπ της Τουρκίας πέρυσι και προερχόταν από την Συρία. Εξέφρασε δε ικανοποίηση για το γεγονός ότι δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Ο κ. Τατάρ υπογράμμισε την σημασία του να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός και πρόσθεσε ότι ως «αρχές της τδβκ» - κατά την έκφρασή του – μέσω της Τουρκίας έστειλαν στην Συρία το μήνυμα ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτική. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν πιστεύουν πως το ψευδοκράτος αποτέλεσε εν γνώσει στόχο κάποιου.

Ερωτηθείς για το θέμα του Βαρωσίου, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ υπενθύμισε την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για την καταγραφή της κατάστασης και των περιουσιακών στοιχείων στην περίκλειστη πόλη και πρόσθεσε ότι «εξετάζεται το να ανοιχθεί το Βαρώσι υπό τ/κ διοίκηση».

Η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» δεν μπόρεσε να κάνει ακριβώς την δουλειά της στο Βαρώσι, είπε ο κ. Τατάρ, λέγοντας πως εάν τα Βαρώσια μπορέσουν να ανοίξουν για εγκατάσταση τότε η εν λόγω «επιτροπή» θα μπορεί να δέχεται αιτήσεις από τους παλιούς ιδιοκτήτες, κατά την έκφρασή του, αλλά και για περιουσίες που έχουν καταγραφεί ως περιουσίες του «τμήματος» βακουφίων, ΕΒΚΑΦ. Ετσι θα γλυτώσουμε από τις αποζημιώσεις και θα μπορέσει να ανοίξει η περιοχή αυτή που είναι κλειστή για χρόνια για εγκατάσταση, ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι τα Βαρώσια ήταν κλειστά με την σκέψη ότι τα γίνει μια συμφωνία και θα επιστραφούν στους Ε/κ, αλλά μετά από 50 χρόνια είναι εμφανές πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας και ενώ η ε/κ πλευρά δεν έχει ανταποκριθεί με καλή πρόθεση σε καμία κίνηση ευελιξίας της τ/κ πλευράς από το σχέδιο Ανάν και μετά, και επειδή δεν φαίνεται στο προσκήνιο μια συμφωνία, «σκεφτήκαμε ότι μπορεί να έρθει στην επικαιρότητα η πρωτοβουλία για το Βαρώσι».

Επανέλαβε ότι η κίνηση έγινε σε διαβούλευση με την Τουρκία και πως θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της οικονομίας του ψευδοκράτους. Αναφέρθηκε δε σε βήμα αντίδρασης για τα άδικα εμπάργκο – όπως είπε – που επιβάλλονται στο ψευδοκράτος, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι με σωστά βήματα να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την θέση του ψευδοκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X