ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: «Η ε/κ πλευρά απέρριψε προτάσεις για το Βαρώσι»

Τα τελευταία 50 χρόνια η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε τουλάχιστον 15 σχέδια λύσης, συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου Ανάν, ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

ΚΥΠΕ

Τα τελευταία 50 χρόνια η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε τουλάχιστον 15 σχέδια λύσης, συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου Ανάν, ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης περίπου μίας ώρας που είχε σήμερα Πέμπτη στα κατεχόμενα με τον Εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού, Ιταλό Βουλευτή Piero Fassino.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό και το προσχέδιο έκθεσης για το Βαρώσι.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι έθεσαν επί τάπητος ένα «νέο όραμα και μια νέα στάση για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση», που στηρίζεται στην «κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς», τα οποία αποτελούν «κεκτημένα δικαιώματα» του τουρκοκυπριακού «λαού».

Υποστήριξε επίσης ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά» εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο λύσης και ότι η διεθνής κοινότητα δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που έδωσε για τερματισμό της κατ΄ ισχυρισμό απομόνωσης του τουρκοκυπριακού «λαού».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε και την τελευταία πρωτοβουλία για ομοσπονδιακή λύση, προκαλώντας την κατάρρευση της διαδικασίας στο Κραν Μοντάνα τον Ιούλιο του 2017, ισχυρίστηκε περαιτέρω.

Συνεχίζοντας ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση ότι εξαντλήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης λόγω της «απροθυμίας της ελληνοκυπριακής πλευράς να μοιραστεί την εξουσία και την ευημερία» με τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Ο Ιταλός Βουλευτής επισκέφθηκε χθες την περίκλειστη πόλη συνοδευόμενος από τους «βουλευτές» των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ογουζχάν Χασίπογλου και Αρμαγάν Τζαντάν, οι οποίοι είναι παρατηρητές στην ΚΣΣΕ, καθώς και από τον «δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ