ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: «Κόκκινη γραμμή» οι εγγυήσεις και τα στρατεύματα

Η υποστήριξη της Τουρκίας στην κοινή μας πολιτική στο Κυπριακό είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια και δύναμή μας, είπε ο Τ/κ ηγέτης

ΚΥΠΕ

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας και την παρουσία του τουρκικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την τουρκοκυπριακή κοινότητα και ότι δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί από αυτά ποτέ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την «εκδήλωση μνήμης» για τα θύματα των διακοινοτικών ταραχών στο χωριό Αλαμινός, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας σε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τη μητέρα πατρίδα μας Τουρκία. Είναι το μεγαλύτερο χρέος που οφείλουμε στους πολίτες και τους πεσόντες μας. Η υποστήριξη της Τουρκίας στην κοινή μας πολιτική στο Κυπριακό είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια και δύναμή μας».

Εξάλλου, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι» o Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του στα πλαίσια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη «νέα πολιτική» που ακολουθεί στο Κυπριακό και υποστήριξε ότι «μπορεί να προκύψει μια συμφωνία στην Κύπρο μέσω της συνεργασίας δύο κρατών, που διαβιούν το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση της ισότιμης κυριαρχίας».

Πρόσθεσε ότι στην επιστολή που του απέστειλε πρόσφατα με την ευκαιρία της 48ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν, επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στηρίζει αυτή την πολιτική.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη λύση της ομοσπονδίας ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ισοδυναμεί με «υποταγή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία» και ότι δεν αποτελεί μέρος της ίδιας πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση