ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την ιδέα της κυριαρχικής ισότητας παρουσίασε ο Τατάρ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ο Τατάρ παρουσίασε στον ΓΓ ΟΗΕ την κυριαρχική ισότητα και την λύση των δυο κρατών ως «ένα όραμα που τροποποιεί τα δεδομένα του παιχνιδιού προς θετική κατεύθυνση»

Σε ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ προχώρησε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της τ/κ ηγεσίας, Μπερνάνκι Τσελίκ Ντογρούγιολ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τ/κ πλευράς «ο τ/κ ηγέτης σήμερα άνοιξε στο Κυπριακό μια νέα σελίδα, καταγράφοντας ενώπιον του ΟΗΕ την θέση της τ/κ πλευράς σχετικά με την κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνής καθεστώς».

Σύμφωνα με την κ. Ντογρούγιολ η πρώτη συνάντηση του κ. Τατάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες υπήρξε εποικοδομητική και έλαβε χώρα σε ειλικρινή περιβάλλον.

Ο κ. Τατάρ συμφωνεί με τον ΓΓ ΟΗΕ ότι η νέα διαδικασία στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τις ίδιες πρακτικές του παρελθόντος στην νέα περίοδο οι πλευρές στο Κυπριακό δεν πρόκειται να καταλήξουν σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Από την σκοπιά της τ/κ ηγεσίας, οι συνομιλίες για την ομοσπονδιακή λύση που δεν έφεραν αποτέλεσμα στο παρελθόν, σήμερα συμβάλλουν μονάχα στην διαιώνιση του status quo στο Κυπριακό, το οποίο η τ/κ πλευρά χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο».

Υπό το πρίσμα του παραπάνω σκεπτικού, σήμερα ο κ. Τατάρ παρουσίασε στον ΓΓΟΗΕ την κυριαρχική ισότητα και την λύση των δυο κρατών ως «ένα όραμα που τροποποιεί τα δεδομένα του παιχνιδιού προς θετική κατεύθυνση».

Η κ. Ντογρούγιολ επισημαίνει ότι η παραπάνω θέση πλέον έχει καταγραφεί επισήμως στον ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση