ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:54
 

Τατάρ: Τα Βαρώσια δεν είναι πλέον θέμα που αφορά τα ΜΟΕ

Απέρριψε, επίσης, την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για ίδρυση δικοινοτικής επιτροπής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως η "κυβέρνηση" θέλει να λύσει το θέμα των Βαρωσίων, στο πλαίσιο των "νόμων" του ψευδοκράτους, των αποφάσεων του ΕΔΑΔ που άνοιξαν τον δρόμο στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας, και του ΕΒΚΑΦ.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατάρ είπε πως η "κυβέρνηση" θα έχει την απαραίτητη συνεργασία με τις "αρμόδιες αρχές" για το θέμα αυτό και πως τα Βαρώσια δεν είναι πλέον θέμα που αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Απέρριψε, επίσης, την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για ίδρυση δικοινοτικής επιτροπής για τα Βαρώσια.

Υποστήριξε πως ο ΕΒΚΑΦ έχει "ισχυρά ερείσματα" στο θέμα των Βαρωσίων και πως ο ίδιος μιλά με βάση έγγραφα και πληροφορίες που έλαβε από το ΕΒΚΑΦ, που είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τις θέσεις του στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας και στα διεθνή δικαστήρια.

Ο κ. Τατάρ είπε πως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που θα γίνει θα ανακοινωθεί ένας οδικός χάρτης που θα λαμβάνει υπόψη "τους τίτλους του ΕΒΚΑΦ και τους κατοίκους των Βαρωσίων πριν το 1974".

Κάνοντας λόγο για "αδιαλλαξία" και "εχθρικά βήματα" της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Τατάρ ανέφερε πως τα Βαρώσια δεν είναι πλέον θέμα που αφορά τα ΜOE"

Ως εκ τούτου η κυβέρνησή μας θα επιλύσει το θέμα των Βαρωσίων ανοίγοντας τον δρόμο για την επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας για διαχείριση των αιτήσεων από τους πρώτην κατοίκους και τον ΕΒΚΑΦ για τα Βαρώσια, στο πλαίσιο των νόμων της τδβκ και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ", ανέφερε.

Επέκρινε επίσης τους Τ/κ που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα Βαρώσια που έγινε στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας. Είπε πως η "κυβέρνηση" στα κατεχόμενα θα συνεχίσει να ακολουθεί μια ενεργό πολιτική προάσπισης των δικαιωμάτων των Τ/κ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Παρέχουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Προσφέρουμε εξασφαλισμένα και μυστικά ...»
mr scott  |  11:19

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Νεκρός από πνιγμό 21χρονος χειριστής τζετ-σκι στη Μύκονο

«Έπαθε εισροφηση...Όχι αναρρόφηση...,έλεος »
Γιάννης  |  22:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X