ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Το ψευδοκράτος θα ζήσει «ανεξάρτητο και ελεύθερο» με τη στήριξη της Τουρκίας

Υποστήριξε ότι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά τους

ΚΥΠΕ

Με τη στήριξη της Τουρκίας το ψευδοκράτος θα ζήσει ανεξάρτητη και ελεύθερη, είπε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα κάνουν καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με την «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Σεγίτ Τορούν και αντιπροσωπεία του κόμματος, που πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος στη δήλωση ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι αναχρονιστικές και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποδεικνύεται ως μηχανισμό ασφαλείας, είπε ότι ποτέ δεν θα παραιτηθούν από τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Αναφέροντας ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν «απαράδεχτες απαιτήσεις» στο νησί και στη Μεσόγειο και ότι προσπαθούν να μεταβάλουν την ισορροπία εναντίον των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος μαζί με την Τουρκία υπεραμύνεται τα συμφέροντά τους και θα συνεχίσουν να τα υπεραμύνονται.

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων για αυτοδιάθεση παραμένει.

Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των Τουρκοκύπριων στο νησί θεωρείται λίγος, ο Τατάρ είπε ότι στο εξωτερικό, σε χώρες όπως στην Τουρκία, Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία υπάρχουν πολύ περισσότεροι Τουρκοκύπριοι από ό,τι στα κατεχόμενα.

Ο αντιπρόεδρος του CHP Τορούν δήλωσε ότι υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη στήριξη τους σε θέματα, όπως την άρση των «εμπάργκο» και την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως «κράτος».

Εξάλλου σε δηλώσεις του, σε ετήσιο μνημόσυνο «ηρώων» στο κατεχόμενο Καζάφανι, ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε ότι οι αποτελεσματικές και οι ντε φάκτο εγγυήσεις της Τουρκίας καθώς και η ύπαρξη των τουρκικών στρατευμάτων είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στο νησί, γράφει σε δημοσίευμα της η «Κίπρις».

Σύμφωνα με την «Γκιουνές» ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση χθες και με το βουλευτή της Αλεξανδρέττας Χουσεϊν Σιάνβερντι του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), τον πρόεδρο νεολαίας του AKP στα κατεχόμενα Φαντίλ Σιάνβερτι, καθώς και το διευθυντής της τουριστικής εταιρείας Σιάνβερτι Μουσταφά Σιάνβερτι.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο Τατάρ είπε ότι πιστεύει ότι τέτοιου είδους επισκέψεις και επαφές είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση