ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τετ α τετ Σιζόπουλου-Παπαδόπουλου με φόντο τις Προεδρικές - Πότε ξεκαθαρίζει το σκηνικό

Πρόθεση για συνεργασία ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Την πρώτη τους συνάντηση με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2023 είχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, με αμφότερες τις πλευρές να δηλώνουν πρόθεση για συνεργασία.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΔΕΚ, όπου συζήτησαν το πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το σκηνικό σε σχέση με τις εκλογές του 2023, και, όπως ανέφεραν, είχαν μία εγκάρδια και εποικοδομητική πρώτη συζήτηση γύρω από το θέμα.

«Υπολογίζουμε ότι εντός Μαΐου το αργότερο θα έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι είναι νωρίς για τελικές αποφάσεις, όμως διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για συνεργασία και οπωσδήποτε ο εποικοδομητικός διάλογος που εγκαινιάστηκε σήμερα, θα συνεχιστεί».

«Υπολογίζουμε ότι εντός Μαΐου το αργότερο θα έχουμε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο οποίος έκανε λόγο και για νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα με το ΔΗΚΟ. Άλλωστε, αναφέρθηκε στην 20η Μαρτίου ως μέρα με καθοριστική σημασία για τη θέση της ΕΔΕΚ σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αφού τότε θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, με την ολοκλήρωση της εσωκομματικής συζήτησης, ώστε η ΕΔΕΚ να λάβει «την έγκριση και την καθοδήγηση των μελών του κόμματος», για τον χειρισμό του θέματος.

«Θα εξετάσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί, και θα προχωρήσουμε στη λήψη αποφάσεων, στη βάση της εποικοδομητικής προσπάθειας για συνεργασία στις επόμενες εκλογές», κατέληξε.

Από την πλευρά του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η ΕΔΕΚ είναι «ένα από τα πιο σημαντικά κόμματα», με τα οποία το κόμμα του επιδιώκει συνεργασία. «Πρόθεσή μας», είπε, «είναι να συνεχίσουμε αυτό τον διάλογο με την ΕΔΕΚ, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κοινό πλαίσιο συνεργασίας για της προεδρικές εκλογές».

«Πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομική και κοινωνικής ανάπτυξης, να ξανακερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία, η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, να επαναφέρουμε την ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης που ορθώνεται σήμερα μπροστά μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Όπως είπε, το ΔΗΚΟ επιδιώκει συνεργασία γενικά με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κοινούς αγώνες που το συνδέουν με την ΕΔΕΚ. «Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πάρουμε τον τόπο μπροστά. Εξάλλου, το έχουμε ξανακάνει», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην προοπτική της συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση