ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θάνατος εργαζομένων της WCK - Η θέση της Κυβέρνησης και το σχέδιο «Αμάλθεια»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η τραγωδία στη Γάζα δεν επηρεάζει την πρωτοβουλία της ΚΔ για ανθρωπιστικό διάδρομο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το περιστατικό όπου έχασαν τη ζωή τους επτά εργαζόμενοι που παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στους άμαχους της Γάζας πρέπει να καταδικαστεί από όλη τη διεθνή κοινότητα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικος Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει το κτύπημα του Ισραήλ κατά ατόμων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «εκφράζω τη θλίψη και τον συγκλονισμό μας για τον άδικο χαμό των εργαζομένων στο World Central Kitchen που βρίσκονταν στην περιοχή για την αποστολή παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι την ίδια στιγμή απόλυτα καταδικαστέο και σε σύγκρουση κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ο θάνατος άμαχου πληθυσμού ιδιαίτερα εργαζομένων που βρίσκονται εκεί για να παρέχουν την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει γίνει αυτό το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο επτά εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους διερευνώνται. Βρισκόμαστε σε επαφή από πολύ νωρίς σήμερα και χθες βράδυ με το World Central Bank αλλά και με τους διεθνείς εταίρους μας πέραν του να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας, για να συντονιστούμε και να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που σύσσωμη η διεθνής κοινότητα πρέπει και οφείλει να καταδικάσει και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζουμε ακόμη μια φορά τα συλλυπητήρια μας στους οικείους των χαμένων».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει διαμαρτυρία προς το Ισραήλ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «να περιμένουμε να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το περιστατικό. Εντός της ημέρας είμαι σίγουρος θα υπάρξουν εξελίξεις».

Σε ερώτηση αν αυτό θα επηρεάσει τον θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα από το λιμάνι της Λάρνακας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό δεν επηρεάζει την πρωτοβουλία, αντιλαμβάνεστε όμως ότι όλες οι συνθήκες ασφάλειας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και αυτό συμβαίνει με τη δέουσα επιμέλεια που όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζουν, δηλαδή την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Σήμερα εκ των πραγμάτων και από σεβασμό στα θύματα και για να μπορέσει να αξιολογηθεί καλύτερα η κατάσταση, θα πρέπει να γίνει αυτός ο εκ νέου συντονισμός, αλλά η πρωτοβουλία συνεχίζεται. Οι ανάγκες του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα δεν έχουν σταματήσει. Μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται και είναι για αυτό τον λόγο που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σε λίγο επίσκεψη στο ΚΣΕΔ στη Λάρνακα με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στη χώρα μας ακριβώς για αυτό τον λόγο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση