ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει το «υπεξ» το κλείσιμο της υπόθεσης Λοϊζίδου

Eπιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», ισχυρίζεται το «υπουργείο εξωτερικών»

ΚΥΠΕ

Με την απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να τερματίσει τη διαδικασία επιτήρησης της απόφασης του ΕΔΑΔ αναφορικά με την ιδιωτική προσφυγή της Τιτίνας Λοϊζίδου, επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» (ΕΑΠ) που λειτουργεί στα κατεχόμενα, ισχυρίζεται το «υπουργείο εξωτερικών» και κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη».

Λέει επίσης ότι σύμφωνα με την απόφαση, ισχύουν οι αποφάσεις που θα ληφθούν για αποζημίωση και ανταλλαγή όσο και οι αποφάσεις για επιστροφή περιουσιών που λαμβάνονται σύμφωνα με τον «νόμο της ΕΑΠ», όπως μεταδίδει ο παράνομος «Μπαϊράκ» σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Είναι εμφανές, συνεχίζει η δήλωση του «υπεξ», πως η «ΕΑΠ» αποτελεί τη διεύθυνση των αιτημάτων των Ελληνοκυπρίων σε σχέση με τις περιουσίες τους που βρίσκονται «εντός των συνόρων» του ψευδοκράτους.

Διατυπώνεται ακολούθως ο ισχυρισμός ότι «η ΕΑΠ παράγει θεραπείες κατά τρόπο σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω αξιολόγησης των αιτημάτων αποζημίωσης, ανταλλαγής και επιστροφής των Ελληνοκυπρίων αιτητών, προστατεύοντας τους κατόχους δικαιωμάτων σύμφωνα με το σύστημα περιουσιών στην χώρα μας».

Κατά το «υπεξ» έγινε αποδεχτή ενώπιον της Επιτροπής Υπουργών η στάση της τουρκικής πλευράς ότι «σύμφωνα με τον νόμο της ΕΑΠ δεν είναι δυνατή η επιστροφή των εν λόγω περιουσιών της Λοϊζίδου, όμως η προαναφερθείσα θα μπορούσε να απαιτήσει αποζημίωση και ανταλλαγή προσφεύγοντας στην ΕΑΠ».

Επιβεβαιώθηκε, προστίθεται «για ακόμα μια φορά η αποτελεσματικότητα των επιλογών της αποζημίωσης και της ανταλλαγής στη αντιμετώπιση των περιουσιακών αιτημάτων».

Με άλλα λόγια, συνεχίζει το «υπεξ», σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε, οι αποφάσεις για αποζημίωση και ανταλλαγή που θα ληφθούν κατά τρόπο εναρμονισμένο με τον νόμο της ΕΑΠ, είναι τόσο ισχύουσες όσο η απόφαση για επιστροφή.

«Αυτή η απόφαση δείχνει για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας έχει εγκαθιδρύσει ένα περιουσιακό καθεστώς σε αρμονία με το διεθνές δίκαιο» ισχυρίζεται το «υπεξ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση