ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:07
 

Θετική προδιάθεση για στήριξη υποψηφιότητας Σίμου Ιωάννου στη Συμμαχία Πολιτών

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη Γραμματεία του Κινήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπάρχει θετική προδιάθεση στη Συμμαχία Πολιτών να υποστηρίξει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου, δήλωσε ο Πρόεδρος της, Γιώργος Λιλλήκας μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον κ. Ιωάννου. Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας διευκρίνισε πως η απόφαση του κόμματος για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει, θα ληφθεί από τη Γραμματεία του Κινήματος που θα συνέλθει προς τούτο. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου στον Τ/κ ηγέτη σήμερα.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε πως κατά τη διάρκεια της, ο κ. Ιωάννου διατύπωσε τις απόψεις του για την Αμμόχωστο και αντηλλάγησαν απόψεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ειδικά μετά την εκλογή του νέου Δημάρχου, συντονισμένα από όλους τους φορείς, ώστε να αποτραπεί η μεγάλη απειλή εποικισμού της Αμμοχώστου.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας πρόσθεσε ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι να εργαστούμε ώστε να επιτύχουμε την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Συμφωνία Κορυφής Κυπριανού – Ντενκτάς, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι συντονισμένα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα ώστε να πεισθεί ή εξαναγκαστεί η Τουρκία να επιστρέψει την πόλη στους νόμιμους κατοίκους της.

Ακολούθως εξήγησε ότι υπό το φως της συνάντησης θα συνέλθει η Γραμματεία του Κινήματος για να λάβει τις αποφάσεις της για τις εκλογές προς ανάδειξη Δημάρχου που θα γίνουν στις 25 Αυγούστου.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τη Συμμαχία Πολιτών και ειδικά τον κ. Λιλλήκα για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Ακολούθως δήλωσε πως εφόσον εκλεγεί θα αξιοποιήσει πλήρως τις εισηγήσεις του.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Λιλλήκας διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών και έχει μια εμπειρία και ότι αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το θέμα της Αμμοχώστου όταν το χειριζόταν ως Υπουργός Εξωτερικών και για το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την πεποίθηση πως εφόσον εκλεγεί θα έχει συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών όπως και με όλα τα κόμματα για το καλό της Αμμοχώστου και το καλό της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται στις «12 και πέντε» και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την άτυπη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου, επειδή όπως ανέφερε «ο εποικισμός είναι πάνω από το κεφάλι της πόλης και με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να αποφευχθεί».

Ακολούθως εξέφρασε την ελπίδα ότι με την εκλογή του οι προσπάθειες θα εντατικοποιηθούν, ειδικά στο εξωτερικό, μέσα από συναντήσεις με παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την Τουρκία, ώστε να σταματήσει ο σχεδιασμός που για 45 χρόνια προσπαθούν να υλοποιήσουν οι Τούρκοι.

Ερωτηθείς αν θα διενεργήσει επαφές με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, ο κ. Λιλλήκας απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι προσκάλεσε σε συνάντηση μόνο τον κ. Ιωάννου επειδή στις δημοτικές εκλογές του 2016 η Συμμαχία Πολιτών υποστήριξε την υποψηφιότητα του, οπόταν ο διάλογος και η συνάντηση ήταν η φυσιολογική εξέλιξη πριν το Κίνημα αποφασίσει.

Πρόσθεσε πως με βάση την ανταλλαγή απόψεων που έγινε σήμερα και το γεγονός ότι το 2016 η Συμμαχία στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου, υπάρχει θετική προδιάθεση για στήριξη του εκ νέου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X