ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη Δευτέρα η 6η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων

Προστίθεται ότι ο θεσμός της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τυγχάνει διαχείρισης από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με χορηγό τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, η 6η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Βουλή των Αντιπροσώπων, επιθυμώντας να καταστεί το Κοινοβούλιο χώρος προσιτός σε όλους τους πολίτες, στηρίζει δράσεις οι οποίες ενισχύουν τη διαφάνεια, την πολυφωνία και την πολιτότητα και κυρίως στοχεύει στην ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη σχέση με τους νέους και τις νέες, καθώς και στην προβολή των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία των πολιτών στη σύγχρονη εποχή.

Σημειώνεται ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στήριξη του θεσμού της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων από το κυπριακό κοινοβούλιο. Όπως εξηγείται, αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, που στόχο έχει την ενεργότερη συμμετοχή των νέων στα κοινά και κατ’ επέκταση την ένταξή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Προστίθεται ότι ο θεσμός της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τυγχάνει διαχείρισης από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με χορηγό τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις που συντάσσονται από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, επιτρέποντας άμεσα στους νέους και στις νέες να είναι αρωγοί -και όχι ουραγοί- στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι τη συνεδρία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την επίσημη τελετή έναρξης της ολομέλειας της 6ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στις 9.30 π.μ., ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Kλεάνθης Κουτσόφτας, η πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Μαρία Κολά και η πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY και απερχόμενη πρόεδρος της 5ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, Ευγενία Χαμηλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση