ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τιμήθηκε με τον Χρυσό Αστέρα o Πρόεδρος Αναστασιάδης

Το Χρυσό Αστέρι της FICAC θεσπίσθηκε το 2007 και αποτελεί την υψηλότερη τιμή του προξενικού σώματος

ΚΥΠΕ

Με την ύψιστη τιμή του προξενικού κόσμου, το Χρυσό Αστέρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επίτιμων Προξένων (FICAC), τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η βράβευση έγινε σήμερα, Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο για «το κορυφαίο έργο του Προέδρου Αναστασιάδη στη δεκαετή διακυβέρνηση της Κύπρου, τη συνεισφορά του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και την αγαστή και άψογη συνεργασία του με τους επίτιμους προξένους του νησιού» όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία. Η τελετή βράβευσης έγινε στην παρουσία πέντε μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επίτιμων Προξένων που ήρθαν στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό. 

Η απονομή έγινε από τον νεοεκλεγέντα, στο πρόσφατο συνέδριο της Λεμεσού, Πρόεδρο της FICAC, Νίκο Μαργαρόπουλο. Η εισήγηση για τη βράβευση του Προέδρου Αναστασιάδη ανήκει στον επίτιμο αντιπρόεδρο της FICAC, Κωστάκη Λευκαρίτη, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επίτιμων Προξένων δηλώνοντας ότι «είναι η αναγνώριση της προσπάθειας να προσφέρω στη χώρα μου και συνεπώς είναι μια αναγνώριση και αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Είναι μια τιμή, την οποία αποδέχομαι, εκ μέρους όλου του κυπριακού λαού σαν αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλαμε για να αντιμετωπίσουμε σωρεία προβλημάτων κατά την τελευταία δεκαετία».

Ο κ. Μαργαρόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και δήλωσε ότι ήταν μια τιμή την οποία «οφείλαμε εδώ και πολύ καιρό, και πριν από πολύ καιρό είχε παρθεί η απόφαση. Το πολύ πιεστικό δικό σας πρόγραμμα δεν επέτρεψε να το κάνουμε νωρίτερα και ιδιαίτερα κατά το παγκόσμιο συνέδριό μας, στη Λεμεσό. Ο χρόνος ήρθε και είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε αυτή την ευκαιρία. Δίνοντας σας αυτό το βραβείο αναγνωρίζουμε όχι μόνο το τι πράξατε για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της Κύπρου, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη».

Διαβάζοντας το ψήφισμα στα αγγλικά ο κ. Μαργαρόπουλος είπε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της FICAC –  Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει την υψηλότερη τιμή της, τον Χρυσό Αστέρα, στον Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υποστήριξή του στις ειρηνικές διαδικασίες, τη διπλωματική και πολιτική σταθερότητα, τη δέσμευσή του για την εξάλειψη της μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι να μπορούν να ζήσουν μαζί αρμονικά και για τη δέσμευσή του για την υπεράσπιση της αξίας της παγκόσμιας ειρήνης».

Εξάλλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επίτιμων Προξένων νωρίτερα η αντιπροσωπεία της FICAC απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για το πλούσιο έργο και προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του και φυσικά την άψογη συνεργασία του ως επικεφαλής διπλωμάτης με το προξενικό Σώμα της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το Χρυσό Αστέρι της FICAC θεσπίσθηκε το 2007 και αποτελεί την υψηλότερη τιμή του προξενικού σώματος που απονέμεται σε εν ενεργεία αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες και άλλες προσωπικότητες ως αναγνώριση του εξαίρετου έργου τους.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων (F.I.C.A.C.) ιδρύθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1982  στην Κοπεγχάγη από μια μικρή ομάδα οραματιστών με επικεφαλής τον Γενικό Πρόξενο, Vagn Jespersen, της Δανίας. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων έχει αναγνωριστεί ως ΜΚΟ από τα Ηνωμένα Έθνη, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και σήμερα αριθμεί πάνω από 87 μέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση