ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Tην ανάγκη για μετεξέλιξη της Κύπρου σε «Ψηφιακή Κύπρο» τόνισαν Λιλλήκας και Κόκκινος

«Ο Υφυπουργός έχει τις γνώσεις, έχει τις εμπειρίες για να μπορέσει η χώρα μας να καλύψει το χαμένο έδαφος όλων αυτών των δεκαετιών», ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tην ανάγκη για μετεξέλιξη της Κύπρου σε «Ψηφιακή Κύπρο» τόνισαν την Τρίτη, σε συνάντηση στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Λιλλήκας και ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του, με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λιλλήκας, ανέφερε πως η Κύπρος θα μπορέσει στους επόμενους λίγους μήνες να καλύψει το κενό που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες, για να σημειώσει πως «είναι γεγονός ότι ενώ στην Κύπρο στηριζόμαστε κατά κύριο λόγο στις υπηρεσίες, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω, είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην ΕΕ, όπου ο πολίτης ταλαιπωρείται καθημερινά, προσπαθώντας να εξυπηρετηθεί από το Δημόσιο, ακόμα και στις πιο απλές Υπηρεσίες».

Ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Καινοτομίας για την ενημέρωση, λέγοντας ότι «είναι από τις λίγες φορές που στη χώρα μας διορίστηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

«Ο Υφυπουργός έχει τις γνώσεις, έχει τις εμπειρίες για να μπορέσει η χώρα μας να καλύψει το χαμένο έδαφος όλων αυτών των δεκαετιών όσον αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αυτό που επιχειρείται σήμερα, θα τολμούσα να πω ότι είναι μια μικρή ψηφιακή επανάσταση», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Όπως είπε έχει εμπιστοσύνη ότι ο Υφυπουργός με την δική του ομάδα, αλλά και με την αναγκαία στήριξη από πλευράς πολιτικών δυνάμεων και Κοινοβουλίου θα μπορέσει να φέρει την ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή η εμπειρία θα συμβάλει, ώστε να στηριχθεί και η έρευνα και η καινοτομία, τομείς δηλαδή που έχουμε το ανθρώπινο προσωπικό, όμως, δεν έχουμε ακόμα την απαραίτητη κουλτούρα και υποδομή».

Καταλήγοντας ο Γιώργος Λιλλήκας τόνισε ότι η Συμμαχία Πολιτών θα τον στηρίξει στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, ευχαρίστησε τον Γιώργο Λιλλήκα για την «πολύ εποικοδομητική συζήτηση, λέγοντας ότι έχουν ανταλλάξει απόψεις για την αποστολή του Υφυπουργείου και για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ως η αφετηρία για μια ψηφιακή Κύπρο, ανταγωνιστική, με κοινωνική ευημερία.

«Μοιραστήκαμε εμπειρίες και εισηγήσεις, οι οποίες σίγουρα θα ληφθούν υπόψη στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Υφυπουργείου», είπε.

Εξάλλου, πρόσθεσε πως «ο διάλογος θα συνεχιστεί σε μια βάση που να μας φέρει πιο ψηλά ψηφιακά», σημειώνοντας ότι «η απάντηση στις προκλήσεις της σημερινής εποχής είναι μέσα από την έξυπνη αξιοποίηση της τεχνολογίας, της έρευνας, της καινοτομίας και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε στη χώρα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση