ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βουλή: Την ερχόμενη Τετάρτη η ολοκλήρωση της συζήτηση για το Πόθεν Έσχες

Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

ΚΥΠΕ

Τη συζήτηση για το Πόθεν Έσχες είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει σε μια μαραθώνια συνεδρία την ερχόμενη Τετάρτη, η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Σε δηλώσεις της μετά την συνεδρία, η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου είπε πως συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή η συζήτηση σχετικά με την επιδιωκόμενη τροποποίηση, ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό της διαδικασίας πόθεν έσχες σε σχέση με τους Βουλευτές, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς.

«Είναι απόφαση μας ότι θα εντατικοποιηθεί και θα ενταθεί σε ειδική συνεδρία την ερχόμενη εβδομάδα αυτή η συζήτηση, με σκοπό να ολοκληρωθεί για να προλάβουμε εντός της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση», είπε η κ. Κωνσταντίνου σημειώνοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό και κινείται προς την κατεύθυνση της διαφάνειας των θεσμών και του αυτοελέγχου.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης στη δική του λακωνική δήλωσε είπε πως «Πόθεν Έσχες το οποίο θα ελέγχεται από τους Βουλευτές είναι περιπαίξιμο».

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν εντός της Επιτροπής, στο Νόμο προτείνεται να εισαχθεί πρόνοια για διορισμό νόμιμων ελεγκτών για 5 χρόνια κατόπιν πρότασης των κομμάτων. Οι ελεγκτές θα προχωρούν σε έρευνα περιπτώσεων Βουλευτών ή πολιτικών προσώπων, οι δηλώσεις των οποίων είτε αποκρύβουν είτε παραποιούν περιουσιακά στοιχεία. Την απόφαση για παραπομπή δηλώσεων ενώπιον των ελεγκτών, θα λαμβάνει η Επιτροπή της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση