ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία για μη στρατιωτική ανάπτυξη Βρετανικών Βάσεων

Το 78% του εδάφους των Βάσεων, συνολικής έκτασης περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προβλέπεται ότι θα ενταχθεί σε πολεοδομικές ζώνες

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιείται απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την οποία δίνεται το πράσινο φως για έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής της συμφωνίας για μη στρατιωτική ανάπτυξη Βρετανικών Βάσεων, που δίνει το δικαίωμα σε ιδιοκτήτες γης να την αξιοποιήσουν.

Συγκεκριμένα, το 78% του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων, συνολικής έκτασης περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, προβλέπεται ότι θα ενταχθεί σε πολεοδομικές ζώνες, ενώ θα αρθούν οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα για την απόκτηση και ανάπτυξη της γης εντός των περιοχών αυτών.

Συνολικά τρεις δήμοι και δεκαέξι κοινότητες θα επωφεληθούν από την εν λόγω συμφωνία, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό πολεοδομικών ζωνών και πολιτικών ανάπτυξης για τις μη στρατιωτικές περιοχές των βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2014 από τους τότε Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών Ιωάννη Κασουλίδη και Γουίλιαμ Χέιγκ, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 1900 θα παραστούν επίσης ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στη Λευκωσία, Στίβεν Λίλι, Υπουργοί και εμπλεκόμενες κοινότητες και δήμοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση