ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΑΚΕΛ παίρνει θέση για τα rapid test

Να συνεχιστούν τα δωρεάν

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τη θέση του να συνεχιστούν τα δωρεάν rapid test εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του ΑΚΕΛ, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του Υπ. Υγείας για την κατάργηση αυτών.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς αναφέρει: 

«Το ΑΚΕΛ καλεί ξανά την κυβέρνηση να αναστείλει και να επανεξετάσει την απόφαση για κατάργηση των δωρεάν rapid test. Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αντιβαίνει με την ανάγκη να συνεχιστούν μαζικά τα rapid test, ως μέτρο πρόληψης και αναχαίτισης της πανδημίας. Επιπρόσθετα, αυτή η απόφαση θα καταλήξει να επιβαρύνει οικονομικά εργαζόμενους του τόπου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην εργασία τους.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να εισακούσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που συνέστησε αύξηση της πρόσβασης σε δωρεάν rapid test και τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ο οποίος υποστηρίζει ότι διαγνωστικές εξετάσεις πρέπει να είναι καθολικές, προσβάσιμες, έγκαιρες και δωρεάν. Επισημαίνουμε ακόμα ότι και η επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει την κυβέρνηση επεσήμανε, και αυτή, την ανάγκη να συνεχιστούν τα μαζικά τεστ ενώ επανεξέταση της απόφασης έχει ζητήσει και η Επίτροπος Διοικήσεως. Γνώμονας της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι –όχι να εξαναγκάσει- αλλά να πείσει και να απαντήσει στις ανησυχίες των πολιτών που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να εμβολιαστούν.
Το ΑΚΕΛ έχει ζητήσει από χθες να εγγραφεί και να συζητηθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής η απόφαση για κατάργηση των δωρεάν rapid test».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση