ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τον υπ. Ενέργειας για αξιοποίηση του ΦΑ στο Κυπριακό

Σχολίασε την παρέμβαση του Γιώργου Παπαναστασίου σε ημερίδα του Economist

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη συμφωνία του με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου, για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου με τρόπο που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε το ΑΚΕΛ διά του μέλους του Πολιτικού Γραφείου, Ελένης Μαύρου.

Η κα Μαύρου δήλωσε ότι «υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου επανέλαβε στη χθεσινή παρέμβαση του σε ημερίδα του Economist ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρείται η Κύπρος ως ενεργειακός κόμβος. Η κριτική για την άγονη δεκαετία της διακυβέρνησης Αναστασιάδη στα ενεργειακά δεν είναι καινούργια. Ως ΑΚΕΛ καταγγείλαμε επανειλημμένα ότι για δέκα χρόνια ακούγαμε φανφάρες αλλά, δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν και μάλιστα κάποια προς λανθασμένη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα το πληρώνει η κοινωνία αλλά και η χώρα».

Παράλληλα τόνισε ότι από την παρούσα κυβέρνηση απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις και ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την κα Μαύρου, ο κ. Παπαναστασίου μίλησε ακόμα για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου με τρόπο που θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού.

«Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την προσέγγιση αυτή. Άλλωστε, το ΑΚΕΛ έχει δώσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση στον τέως ΠτΔ και την έχει επανακαταθέσει στον νέο Πρόεδρο, μέσω του Εθνικού Συμβουλίου με επίκεντρο το πως τα ενεργειακά μπορούν να αποτελέσουν τη θετική ατζέντα, το απαραίτητο κίνητρο, για να απελευθερωθούν δυναμικές επανέναρξης του διαλόγου», είπε. «Η πρόταση αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, τη διεθνή κοινότητα ευρύτερα. Αναμένουμε την αντίδραση του Προέδρου», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση