ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το βιολί του ο Τατάρ - Το Βαρώσι είναι ανοικτό, ο κόσμος επικροτεί την λύση δύο κρατών

Δεν θέλουμε ξανά καβγάδες και σύγκρουση, πρόσθεσε

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχει πλέον κλειστό Βαρώσι, είναι ανοικτό και οι Ε/κ αποτείνονται στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να τους αποδοθούν τα δικαιώματά τους, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης στην διαδικτυακή Gündem Kıbrıs Web TV.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέει στους Ε/κ πως θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό και θα επιστρέψουν πίσω στις περιουσίες τους στο Βαρώσι. «Οι πολίτες έχασαν την πίστη τους ότι θα λυθεί το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια.

Η μεγαλύτερη τους ευχή είναι να αποταθούν στην επιτροπή ακίνητων περιουσιών και να πάρουν τα δικαιώματά τους. Υπάρχουν πέραν των 400 αιτήσεων. Αν δεν υπάρχει πίεση, θα γίνουν χιλιάδες. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Περιοχή 5 χιλιομέτρων που αποκαλείται κλειστό Βαρώσι έχει ανοίξει αυτή την στιγμή. Εκείνο ήταν το παλιό της όνομα. Τώρα είναι ανοικτή. Από την ημέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα την επισκέφτηκαν πέραν των 400 χιλιάδων ατόμων».

Επανέλαβε ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού υποστηρίζει η Τουρκία και πρόσθεσε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι ρεαλιστική και πρακτική. «Οι δύο πλευρές είναι χωριστά εδώ και 60 χρόνια, υπάρχει χωριστό κράτος, υπάρχουν πράγματα που βιώνονται χωριστά. Πρέπει να είναι μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία. Δεν θέλουμε ξανά καβγάδες και σύγκρουση».

Υποστήριξε δε ότι τα αποτελέσματα των «βουλευτικών εκλογών» έδειξαν ότι το «μοντέλο λύσης δύο κρατών» έχει υιοθετηθεί και εκ μέρους του «λαού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση