ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μήνυμα Αναστασιάδη στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Αρχιεπίσκοπο

Όσα έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Με βαθύτατη θλίψη, εκ μέρους του ιδίου και του Υπουργικού Συμβουλίου, αποτίνω τον ύστατο χαιρετισμό, αλλά και φόρο τιμής στον σεπτό Ιεράρχη, μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Χρυσόστομο Β’.

Αποχαιρετούμε τον θρησκευτικό και πνευματικό Ηγέτη, του οποίου ανεξίτηλα θα παραμείνουν τα αποτυπώματα στη διαφύλαξη του Αυτοκέφαλου και αυτόνομου της Εκκλησίας της Κύπρου μέσα από τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που επέφερε.

Αποχαιρετούμε τον φιλόστοργο Ποιμενάρχη που με έργα έχει συμπαρασταθεί στους δυσπραγούντες και έχοντας ανάγκη, συνανθρώπους μας. Στον Ιεράρχη που μέριμνα και έγνοια είχε τους νέους.

Αποχαιρετούμε τον ασυμβίβαστο και άδολο πατριώτη που έγνοια του είχε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποχαιρετούμε έναν σεβαστό φίλο και συνοδοιπόρο στις προσπάθειες της Κυβερνήσεως για ένα κράτος δικαίου, κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής του λαού μας.

Αιωνία του ας είναι η μνήμη».

Το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν, επίσης, όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και οι αξιωματούχοι της Προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση