ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το περιβάλλον στο επίκεντρο συνάντησης Πηλείδου-Περδίκη

Συζητήθηκαν θέματα που περιλαμβάνουν και την προστασία του περιβάλλοντος και θέματα διαχείρισης λυμάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνουν και την προστασία του περιβάλλοντος και θέματα διαχείρισης λυμάτων στις ακτές της Κύπρου και θέματα ευρύτερης διεθνούς πολιτικής που αφορά τη ναυτιλία και γενικότερα την συνεργασία με τα γειτονικά κράτη, συζήτησαν σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Η συνάντηση της κα. Πηλείδου και του κ. Περδίκη, στην παρουσία του Βουλευτή του Κινήματος, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών «για την πολύ εποικοδομητική τους συνάντηση», όπως είπε.

«Συζητήσαμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνουν και την προστασία του περιβάλλοντος και θέματα διαχείρισης λυμάτων στις ακτές της Κύπρου και θέματα ευρύτερης διεθνούς πολιτικής που αφορά τη ναυτιλία και γενικότερα την συνεργασία με τα γειτονικά μας κράτη. Θεωρώ ότι ο ανοικτός διάλογος και η συνεχής συνεργασία θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Κύπρο τόσο στον τομέα της ναυτιλίας όσο και ευρύτερα», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την κα. Υφυπουργό στα θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, με ιδιαίτερη επικέντρωση στο ζήτημα του περιβάλλοντος.
«Θεωρούμε ότι είναι κρίσιμος και κομβικός ο ρόλος του Υφυπουργείου στα ζητήματα που αφορούν την θαλάσσια ρύπανση και την ρύπανση των παραλιών μας. Αναμένουμε ότι το Υφυπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ρύπανσης αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα στο Κόλπο της Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι συζήτησαν και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και ενημερώθηκαν για τις ενέργειες του Υφυπουργείου.

«Ελπίζουμε αυτές οι ενέργειες να είναι καρποφόρες και αποτελεσματικές και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, πραγματικά. Από χρόνια την στηρίζουμε. Από το 2003 συγκεκριμένα», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι είδαν και τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον σε σχέση με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες.

«Χαρήκαμε να διαπιστώσουμε ότι έχουμε κοινές ανησυχίες και κοινούς στόχους με το Υφυπουργείο, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι αυτή η δραστηριότητα θα είναι όχι μόνο επικερδής για την οικονομία, αλλά δε θα επηρεάσει αρνητικά την οικολογία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση