ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το προφίλ του νέο Ρώσου πρέσβη στη Λευκωσία - Ήταν στέλεχος της KGB

Ο Ζιάζικοφ έχει επανειλημμένως υπηρετήσει σε θέσεις στενής συνεργασίας με τον Πούτιν

ΚΥΠΕ

Τον πρώην πρόεδρο της ρωσικής Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας στον Καύκασο, Μουράτ Ζιάζικοφ όρισε ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ως νέο πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με σχετικό διάταγμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Με αντίστοιχο διάταγμα απαλλάσσεται των πρεσβευτικών καθηκόντων στην Κύπρο ο απερχόμενος πρέσβης στη Δημοκρατία από το 2013 Στανισλάφ Οσάτσι.

Ο Μουράτ Μαγκομέτοβιτς Ζιάζικοφ, ο οποίος μόλις συμπλήρωσε τα 65 του χρόνια και έχει κρατήσει το επίθετο της μητέρας του, έχει σπουδάσει ιστορία και νομική και υπηρέτησε σε καίρια αξιώματα σχετιζόμενα με την κρατική ασφάλεια ειδικά στον Καύκασο ως στέλεχος αρχικώς της KGB (Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας) και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), της οποίας υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής στην περιφέρεια του Αστραχάν, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του.

Ο Μ. Ζιάζικοφ έχει επανειλημμένως υπηρετήσει σε θέσεις στενής συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Β. Πούτιν, ήταν από τον Ιανουάριο του 2002 αναπληρωτής εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Προέδρου της χώρας στον Νότιο Τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας στον ρωσικό Βόρειο Καύκασο από το 2002 έως το 2008, έως το 2012 ήταν σύμβουλος του Προέδρου για θέματα των Κοζάκων και από τον Οκτώβριο του 2012 αναπληρωτής εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Προέδρου στον Κεντρικό Τομέα της Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση