ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το θέμα των οδοφραγμάτων και πάλι στη «βουλή» χωρίς να ξεκαθαρίζει

Η ημερομηνία της 1η Ιουλίου για τις διελεύσεις μεταξύ των οδοφραγμάτων δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει, ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι

ΚΥΠΕ

Η ημερομηνία της 1η Ιουλίου για τις διελεύσεις μεταξύ των οδοφραγμάτων δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει, ανέφερε στη συζήτηση του θέματος στη «βουλή» τη Δευτέρα, ο Κουντρέτ Οζερσάι και απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ πώς προέκυψε η συγκεκριμένη ημερομηνία και που βασίζεται, ο «υπεξ» είπε ότι είναι απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» και υπάρχει σχετική εισήγηση της επιστημονικής ομάδας του «πρωθυπουργού».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι σε αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε «δεν υπάρχει μόνο ένα σωστό. Δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη απόφαση; Μπορεί. Υπάρχει όμως μια έκθεση προς αυτή την κατεύθυνση». Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι το ν’ αρχίσουν οι διελεύσεις την 1η Ιουλίου, ήταν εισήγηση της επιστημονικής ομάδας υπό τον «πρωθυπουργό».

Μιλώντας για το θέμα στη «βουλή» ο Τζεμάλ Οζγιγίτ μίλησε για προσπάθεια επιβολής ρόλων λέγοντας ότι η «κυβέρνηση» λέει πως αυτή έκλεισε και αυτή μπορεί να ανοίξει τα οδοφράγματα. Ο πρόεδρος του ΚΚΔ έκανε λόγω και σε κωλυσιεργία αφού ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ την περασμένη εβδομάδα στην «βουλή» και πάλι είχε δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα να μην ανοίξουν τα οδοφράγματα.

Διερωτήθηκε επίσης που είναι η επιδημιολογική έκθεση για την οποία έγινε λόγος στην σύσκεψη υπό τον Μουσταφά Ακιντζί την περασμένη Παρασκευή. Από που βγάλατε την ημερομηνία της 1η Ιουλίου, εάν υπάρχει τέτοια έκθεση, δείξτε την και σε μας, ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο «πρωθυπουργός» Τατάρ, όσο και ο «υπουργός υγείας» Πιλλί έχουν τις δικές τους επιστημονικές ομάδες για τα θέματα κορωνοϊού, ενώ ο Τ/κ ηγέτης είχε θέσει θέμα για την επιδημιολογική έκθεση που θα ετοίμαζε το «υπουργείο υγείας», αλλά δεν ήταν έτοιμη πριν την τελευταία συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία.

Ο κ. Τατάρ την περασμένη Παρασκευή είχε πει, μετά την σύσκεψη υπό τον Ακιντζί με την συμμετοχή και των Οζερσαι και Πιλλί, ότι η «κυβέρνηση» θα αξιολογούσε και τα στοιχεία από την Τεχνική Επιτροπή γα την υγεία ώστε να καθορίσει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διελεύσεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση