ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το «υπουργικό» συνεδριάζει για το Βαρώσι

Επί τάπητος η νέα φάση του «ανοίγματος» του Βαρωσιού

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το «Υπουργικό Συμβούλιο» συνεδριάζει υπό την προεδρία του Ερσίν Τατάρ για να μελετήσει τις εξελίξεις που αφορούν το νέο στάδιο του ανοίγματος της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου. Την συγκεκριμένη είδηση μετέδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τον τ/κ τύπο, ο κ. Τατάρ θα προεδρεύσει στην σημερινή συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου», στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το «άνοιγμα του Βαρωσιού».

Τα άλλα ζητήματα

Η «Κίμπρις Ποστασί» μεταδίδει την πληροφορία ότι το «υπουργικό συμβούλιο» εκτός από το ζήτημα της κλειστής πόλης θα εστιάσει και σε άλλα ζητήματα. Ένα από αυτά είναι η πορεία της πανδημίας και τα νέα μέτρα που εξετάζει η τ/κ ηγεσία για την προστασία της τ/κ κοινότητας από την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού. Επίσης, το «υπουργικό» θα συζητήσει και το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην Κερύνεια.

Νέα κρίση

Το «υπουργικό» συνεδριάζει στην σκιά μιας νέας πολιτικής κρίσης στην «κυβέρνηση». Ως γνωστόν την «κυβέρνηση» μειοψηφίας απαρτίζουν τρία κόμματα. Ένα από αυτά, το Κόμμα Αναγέννησης (ΚΑ) βρίσκεται αντιμέτωπο με τις επιπτώσεις της διάσπασης στους κόλπους του.

Εξαιτίας της αποχώρησης ενός «βουλευτού» από το κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα του «κυβερνητικού» σχηματισμού, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ζητά από το ΚΑ, το οποίο υποστηρίζουν κυρίως οι έποικοι, την επιστροφή του ελέγχου σημαντικών «δημόσιων» φορέων. Το ΚΑ απορρίπτει αυτό το αίτημα προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που το ΚΕΕ επιμένει στην θέση του θα αποχωρήσει από την «κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση