ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ν. Τορναρίτης - Πώς απαντά για το σενάριο να είναι πρέσβης στην Αθήνα

«Όλοι έχουμε και λόγο και ρόλο στον ΔΗΣΥ», τόνισε για την «παλιά φουρνιά» στελεχών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αισιοδοξία για το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ δυναμώνει και έχει νέες προοπτικές, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης, μετά την εκλογή νέου προσώπου στην ηγεσία. Μιλώντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, για τη νέα πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, τόνισε ότι «δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μία γυναίκα βρίσκεται στο πηδάλιο, αλλά μία ταλαντούχα, που στην πορεία της κατάφερε να φέρει κάτι σύγχρονο στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ερωτηθείς εάν η αλλαγή της ηγεσίας μπορεί να συμβάλει στο να επουλωθούν οι πληγές του ΔΗΣΥ και να ξεπεραστούν όσα βίωσε το κόμμα, ειδικά μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε βεβαιότητα, που πηγάζει από τις διακηρύξεις της νέας προέδρου, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη.

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μια γυναίκα βρίσκεται στο πηδάλιο, αλλά μια ταλαντούχα, που στην πορεία της έφερε κάτι σύγχρονο στην πολιτική ζωή»

Την ίδια ώρα για την επούλωση των πληγών στον ΔΗΣΥ έθεσε τρεις προϋποθέσεις:

-Ο ΔΗΣΥ να ενεργεί συλλογικά

- Να μην υπάρξει αποκλεισμός κανενός και να έχουν όλοι λόγο

- Να μην επαναληφθούν σκηνές, όπως εκείνες που ακολούθησαν του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τις οποίες –τόνισε χαρακτηριστικά– πως «βίωσε στο πετσί του» και ο ίδιος.

Για τον ρόλο των παλαιότερων στελεχών του ΔΗΣΥ

Απαντώντας στην ερώτηση εάν η «παλιά φουρνιά» του ΔΗΣΥ ανήκει στη συλλογική δράση του κόμματος, όπου όλοι έχουν λόγο, τόνισε ότι «όλοι έχουμε και λόγο και ρόλο στον ΔΗΣΥ που -τουλάχιστον εγώ- οραματίζομαι. Πάντοτε ο ΔΗΣΥ έτσι λειτουργούσε, με τα παλαιότερα στελέχη να λειτουργούν υποστηρικτικά προς τα νεότερα».

Τοποθετείται ως πρέσβης στην Αθήνα;

Τέλος, απορρίπτοντας πληροφορίες που θέλουν τοποθέτησή του στη θέση του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο κ. Τορναρίτης επικαλέστηκε και άλλες πληροφορίες στο παρελθόν, που ήθελαν την τοποθέτησή του σε διάφορα αξιώματα, όπως η υπουργοποίησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση