ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Φήμες για διορισμό του επικεφαλής της ΜΙΤ ως υπεύθυνου για το Κυπριακό

Τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του Αντιπροέδρου της χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν

ΚΥΠΕ

Ο νυν επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληρoφοριών (ΜİT), Χακάν Φιντάν, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του υπεύθυνου για το Κυπριακό στην Προεδρία της Τουρκίας κατά τον σχηματισμό της νέας τουρκικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι το θέμα απασχολεί την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα. Η ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή είναι ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την τουρκική πολιτική αλλά και για το ψευδοκράτος, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον «υπουργό δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, το όνομα του νέου υπευθύνου για το Κυπριακό εξακολουθεί να αποτελεί αίνιγμα.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, που κατέχει αυτή τη θέση μέχρι σήμερα, φημολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Στην περίπτωση αυτή θα διοριστεί άλλο πρόσωπο στη θέση του Αντιπροέδρου. Όποιος αναλάβει αυτή τη θέση αναμένεται να έχει και τα καθήκοντα του υπεύθυνου για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό ακούγονται τα ονόματα του επικεφαλής της ΜİT και του πρώην αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ.

Μια άλλη πιθανότητα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι να αναλάβει τη θέση αυτή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση