ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:13
 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Βασιζόμαστε στην υποστήριξη όλων των κρατών μελών ΕΕ

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου» σημείωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντόναλντ Τούσκ

Newsroom K

Τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την ενεργό υποστήριξή του εν μέσω ενεργειών που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως η Κύπρος βασίζεται στην υποστήριξη όλων των κρατών μελών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, για καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία αναδημοσιεύει ανάρτηση του κ. Τουσκ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας, στην οποία ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως η ΕΕ στέκεται ενωμένη στο πλευρό της Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει: "Σας ευχαριστώ Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενεργό σας υποστήριξη εν μέσω ενεργειών που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, ενός κράτους μέλους της ΕΕ, και δοκιμάζει τις αξίες μας για τήρηση του διεθνούς δικαίου και την ανάγκη για συμμόρφωση με την αρχή της διατήρησης και προώθησης καλών σχέσεων γειτονίας".

Σημειώνει ακόμη πως αυτές είναι "θεμελιώδεις έννοιες που κάθε κράτος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας πρέπει να τηρεί και να σέβεται. Βασιζόμαστε στην υποστήριξη όλων των κρατών μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα για καταδίκη αυτών των παράνομων ενεργειών.

Στηρίζει την Κύπρο η ΕΕ

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Κύπρο επανέλαβε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω του twitter.

Σε σχετική ανάρτηση ο κ. Τουσκ ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις εξελίξεις τόσο στο Κυπριακό όσο και στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και την «εισβολή» του Γιαβούζ στο τεμάχιο 7.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται ότι κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε ενημέρωση για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για την πρόθεση επέμβασης με γεώτρηση σε αδειοδοτημένο θαλασσοτεμάχιο, θα συζητηθεί το θέμα από τους ηγέτες και θα υπάρξει σχετική αναφορά στα συμπεράσματα του Συμβουλίου που θα εκδοθούν με την ολοκλήρωσή του, υπενθυμίζοντας πως θα προηγηθεί συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X