ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τριανταφυλλίδης για κυρώσεις: Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας

Σύμφωνα με τον γνωστό νομικό, υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει η Κύπρος με μόνη πηγή εσόδων από το εξωτερικό τον τουρισμό, χάνοντας τον τομέα των υπηρεσιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην ανάγκη η εκτελεστική εξουσία να προστατεύσει τον τομέα της παροχής υπηρεσιών, που μαζί με τον τουρισμό είναι η δεύτερη μεγάλη πηγή εισοδημάτων από το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης. Μιλώντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ και τον Απόστολο Τομαρά, τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις σωστές επαφές, ώστε εάν πέσει ο πέλεκυς μετά τις αμερικανο-βρετανικές κυρώσεις, να πέσει μόνο στα κεφάλια εκείνων που δεν φταίνε».

Σύμφωνα με τον νομικό, σε κάποιες εταιρείες άρχισαν να γίνονται απολύσεις προσωπικού και σε περίπτωση που το πρόβλημα λάβει μεγάλες διαστάσεις, με απολύσεις σε πέραν των 5-6 εταιρειών, τότε η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση.

Την ίδια ώρα ο Κρις Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι οι αρχικές αντιδράσεις από τη γνωστοποίηση των κυρώσεων, βρήκαν την Κυπριακή Δημοκρατία απροετοίμαστη και κάτω από ένα αίσθημα ενοχής. Κατά την άποψή του η κυβέρνηση έπρεπε τότε να σηκώσει ανάστημα και να ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία και νομική τεκμηρίωση της παραβίασης των κυρώσεων, και τότε αυτοί που φταίνε να πληρώσουν, και όχι άνθρωποι που φταίνε.

Σημείωσε ότι εδώ και δεκαετίες ο τομεας των υπηρεσιών στην Κύπρο βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, όμως, κατά την έκφρασή του, «όπως πάντα βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας». Όπως εξήγησε, «υπήρχαν περιπτώσεις που επαγγελματίες -όχι μόνο δικηγόροι- ενεργούσαν ανεξέλεγκτα».

Τέλος, ερωτηθείς εάν, κατά την εκτίμησή του, η εξέλιξη με τις αμερικανο-βρετανικές κυρώσεις θα αφήσει απότυπωμα στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Τριανταφυλλίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι η φουρτούνα μπορεί να γίνει τσουνάμι. Κινδυνεύουμε να μας μείνει μόνο ο τουρισμός, ως η μόνη πηγή εσόδων από το εξωτερικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση