ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων σε Πόλη Χρυσοχούς (βίντεο)

Συχνές διελεύσεις πτητικών μέσων που δεν ανήκουν στην Εθνική Φρουρά

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Καθημερινότητα για τους κατοίκους της Πόλης Χρυσοχούς και άλλων περιοχών του Ακάμα αποτελούν οι πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με οπτικό και φωτογραφικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η «Κ» ελικόπτερα που δεν φαίνεται να ανήκουν στην Εθνική Φρουρά πετούν σε καθημερινή βάση τις τελευταίες δυο εβδομάδες δυτικά της Κύπρου. Σε μια περίπτωση το ελικόπτερο φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε κοντινή απόσταση από το έδαφος κάτι που παραπέμπει στη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων. Σύμφωνα με ανεπίσημες στρατιωτικές πηγές τα στρατιωτικά πτητικά μέσα κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε τρίτες χώρες που αυτή την περίοδο σταθμεύουν στην Κύπρο λόγω του πολέμου στο γειτονικό Ισραήλ. Με βεβαιότητα οι ίδιες πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα ελικόπτερα να είναι της Εθνικής Φρουράς, η οποία δεν διαθέτει το συγκεκριμένο τύπο που φαίνεται στο υλικό της «Κ».

Πηγές από το Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισαν πως το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή πραγματοποιήθηκε άσκηση της Εθνικής Φρουράς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση