ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Θα εφεσιβάλουμε την απόφαση του Δικαστηρίου

Ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σεβασμό στο δεδικασμένο.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τη διαφωνία του με την τροπή που έχουν προσλάβει οι διαδικασίες μέσω της δικαιοσύνης, αναφορικά με τις περικοπές στον δημόσιο τομέα το 2012, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο 56ο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στα όσα είπε προηγουμένως ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, έκανε γνωστό που η κυβέρνηση μέσω της Νομικής Υπηρεσίας θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε τους νόμους των περικοπών αντισυνταγματικούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε στο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ πως η κυβέρνηση θα αντιδράσει στη δικαστική απόφαση πρώτα με έφεση αλλά και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, έως ότου το εφετείο αποφασίσει τελεσίδικα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό του στο δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αλλά και στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κάνοντας θετικές αναφορές για τη συμβολή και των δημοσίων υπαλλήλων στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας, είπε πως και η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να προασπίζεται τα οικονομικά του κράτους.

Σεβασμός στο δεδικασμένο

Οι δικαστικές αποφάσεις όπως προανήγγειλε ο γ.γ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου θα είναι ψηλά στην ατζέντα των εργασιών του συνεδρίου. Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Χατζηπέτρου αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων.

Ο γ.γ της ΠΑΣΥΔΥ στην ομιλία του έκανε μια περιεκτική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην κρίση του 2013, επιρρίπτοντας ευθύνες μεταξύ άλλων και στα ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε για συγκάλυψη.

Πέρα από τις αναφορές στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το ουσιαστικό της ομιλίας Χατζηπέτρου ήταν προς το τέλος όταν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κυβέρνηση να επιδείξει σεβασμό στο δεδικασμένο ανεξάρτητα απ’ ό,τι έχει λεχθεί και έχει γραφεί όπως είπε. Εστιάζοντας στα νόμους που ψηφίστηκαν για τις περικοπές το 2012 υποστήριξε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι είναι αντισυνταγματικοί.

.

ΣΧΟΛΙΑ

Μόνο μια Θάτσερ θα μας σώσει.

Δημόσιος Υπάλληλος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X