ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Αναστασιάδης: Θα εφεσιβάλουμε την απόφαση του Δικαστηρίου

Ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σεβασμό στο δεδικασμένο.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τη διαφωνία του με την τροπή που έχουν προσλάβει οι διαδικασίες μέσω της δικαιοσύνης, αναφορικά με τις περικοπές στον δημόσιο τομέα το 2012, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο 56ο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στα όσα είπε προηγουμένως ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, έκανε γνωστό που η κυβέρνηση μέσω της Νομικής Υπηρεσίας θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε τους νόμους των περικοπών αντισυνταγματικούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε στο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ πως η κυβέρνηση θα αντιδράσει στη δικαστική απόφαση πρώτα με έφεση αλλά και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, έως ότου το εφετείο αποφασίσει τελεσίδικα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό του στο δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αλλά και στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κάνοντας θετικές αναφορές για τη συμβολή και των δημοσίων υπαλλήλων στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας, είπε πως και η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να προασπίζεται τα οικονομικά του κράτους.

Σεβασμός στο δεδικασμένο

Οι δικαστικές αποφάσεις όπως προανήγγειλε ο γ.γ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου θα είναι ψηλά στην ατζέντα των εργασιών του συνεδρίου. Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Χατζηπέτρου αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων.

Ο γ.γ της ΠΑΣΥΔΥ στην ομιλία του έκανε μια περιεκτική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην κρίση του 2013, επιρρίπτοντας ευθύνες μεταξύ άλλων και στα ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε για συγκάλυψη.

Πέρα από τις αναφορές στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το ουσιαστικό της ομιλίας Χατζηπέτρου ήταν προς το τέλος όταν ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η κυβέρνηση να επιδείξει σεβασμό στο δεδικασμένο ανεξάρτητα απ’ ό,τι έχει λεχθεί και έχει γραφεί όπως είπε. Εστιάζοντας στα νόμους που ψηφίστηκαν για τις περικοπές το 2012 υποστήριξε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι είναι αντισυνταγματικοί.

.

ΣΧΟΛΙΑ

Μόνο μια Θάτσερ θα μας σώσει.

Δημόσιος Υπάλληλος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X