ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκαθαρίζει σε λίγα εικοσιτετράωρα η «κυβέρνηση»

Ο Τατάρ αναλαμβάνει εκτός απροόπτου την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης». Πιθανή η «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ-ΚΛ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Εκτός απροόπτου, σε λίγα εικοσιτετράωρα θα γίνει γνωστό το «κυβερνητικό» σχήμα, με το οποίο θα συνεχίσει την πορεία της η τουρκοκυπριακή κοινότητα. Μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Μουσταφά Ακιντζί, αναμένεται η εξουσιοδότηση του ηγέτη της τ/κ Δεξιάς για τον σχηματισμό της επόμενης «κυβέρνησης».

Σήμερα, στο «προεδρικό», ο κ. Ακιντζί ξεκίνησε επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην «βουλή». Ο κ. Ακιντζί αρχικά συναντήθηκε με τους Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Έρχιουρμαν και Κουντρέτ Όζερσαϊ. Αύριο ακολουθούν συναντήσεις με τα υπόλοιπα τρία κόμματα που εκπροσωπούνται στην «βουλή».

Προς «κυβέρνηση» Ερσίν Τατάρ

Μετά το τέλος αυτών συναντήσεων, ο κ. Ακιντζί αναμένεται να παραδώσει στον κ. Τατάρ, στον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) την εντολή του σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης».

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στα κατεχόμενα ξεχωρίζει το μοντέλο «διακυβέρνησης» ΚΕΕ-Κόμμα του Λαού (ΚΛ). Τα δυο κόμματα συνολικά θα έχουν την στήριξη 30 «βουλευτών».

Ο αρχηγός του ΚΛ, κ. Όζερσαϊ μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος παραπέμπει τους δημοσιογράφους στην επικείμενη συνεδρίαση του κεντρικού οργάνου του κόμματος του.

Κριτική στον Ακιντζί

Εν τω μεταξύ, το ΚΕΕ ασκεί έντονη κριτική στον κ. Ακιντζί με το σκεπτικό ότι καθυστερεί τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Η τ/κ Δεξιά χαρακτηρίζει ως «ακατανόητο» το γεγονός ότι ο κ. Ακιντζί δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια εντός του σαββατοκύριακου για τον σχηματισμό της «κυβέρνησης».

Από την δική της σκοπιά, η εντολή σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης» έπρεπε να παραδοθεί αυτομάτως στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος, δηλαδή στον κ. Τατάρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X