ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς αποτέλεσμα η σύσκεψη αρχηγών για λίστα Γιωρκάτζη

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εξακολουθούμε ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί σχετικός κατάλογος και να δημοσιοποιηθεί στη βάση αυτών των αρχών», ανέφερε η κ. Έλενα Λυμπουρή

ΚΥΠΕ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συζήτηση του θέματος της λίστας ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στην σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργο Περδίκη. ΕΔΕΚ και Οικολόγοι εμμένουν ότι το ζήτημα θα πρέπει να τύχει χειρισμού και δημοσιοποίησης.

Σε δηλώσεις της στη Βουλή εκ μέρους της ΕΔΕΚ η Έλενα Λυμπουρή ανέφερε ότι «η διερεύνηση των θεμάτων γύρω από τη δανειοδότηση πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων προέκυψε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου το Δεκέμβριο του 2018 όταν είχε ζητήσει από την τότε Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να καταθέσει στην Βουλή τα ΜΕΔ των πολιτικών προσώπων και των συγγενών πρώτου βαθμού τους που έτυχαν είτε ευνοϊκής δανειοδότησης, είτε παραχώρησης δανείου χωρίς εξασφαλίσεις, είτε δανειοδότησης με ευνοϊκή διαχείριση ή και διαγραφή».

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εξακολουθούμε ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί σχετικός κατάλογος και να δημοσιοποιηθεί στη βάση αυτών των αρχών», πρόσθεσε.

Σε δικές του δηλώσεις για το θέμα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «δυστυχώς ούτε και σήμερα στη σύσκεψη καταφέραμε να καταλήξουμε στο θέμα της διαχείρισης της λίστας Γιωρκάτζη».

Αναφέρθηκε στην πρότασή του ίδιου πριν από εβδομάδες για τη δημιουργία ad hoc υποεπιτροπής της Επιτροπής Ελέγχου για να κατατεθεί σε αυτήν η λίστα Γιωρκάτζη να εξεταστεί και αναλόγως να αποφασιστεί η διαχείρισή της.

Αντιλαμβάνομαι ότι την περασμένη εβδομάδα στην σύσκεψη των αρχηγών, είπε, κατατέθηκε μια άλλη εισήγηση για δημιουργία επιτροπής ad hoc της Βουλής, κατά το πρότυπο του Φακέλου της Κύπρου, κάτι σύμφωνα με τον ίδιο που «πρέπει να αποφύγουμε».

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι οποιαδήποτε Επιτροπή και αν δημιουργηθεί πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα το οποίο να λήγει πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2021 και να καταλήγει πρώτα και κύρια τι θα γίνει με τη λίστα Γιωρκάτζη.

«Είναι εξευτελιστικό αυτό που συμβαίνει, είναι ισοπεδωτικό και προσβάλλει όλους τους Βουλευτές και όλα τα πολιτικά κόμματα», είπε.

Η λίστα Γιωρκάτζη, ανέφερε, «πρέπει να τύχει πλήρους διερεύνησης και δημοσιοποίησης το συντομότερο δυνατόν, είπε και εξέφρασε την ελπίδα στη επόμενη σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων επιτέλους τα κόμματα να καταλήξουν πως θα διαχειριστούν την τελευταία ιδέα που έριξε ο ίδιος στο τραπέζι και να τερματιστεί το αδιέξοδο που προέκυψε στην Επιτροπή Ελέγχου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση