ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρ. Τριανταφυλλίδης: Ζητεί άδεια για εκ νέου καταχώριση ιδιωτικής υπόθεσης κατά Κατσουνωτού

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα

ΚΥΠΕ

Την εκ νέου καταχώριση ιδιωτικής υπόθεσης κατά του αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού, ζητεί ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ο δικηγόρος της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, μέσω επιστολής που απέστειλε την Τετάρτη στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημειώνει ότι εκφράζει "εντονότατη διαφωνία" αναφορικά με τον χειρισμό εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα των καταγγελιών των πελάτιδών του κατά του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με την επιστολή, απευθυνόμενος προς τον κ. Σαββίδη, ο κ. Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι ο τρόπος άσκησης του δικαιώματος του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης του Μιχάλη Κατσουνωτού με βάση το άρθρο 113 του Συντάγματος ταυτίζεται με την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πελάτιδών του αλλά και τη μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο ο Γενικός Εισαγγελέας, όπως λέει, επικαλείται ως λόγο και όχι μόνο για τη μη προώθηση των καταγγελιών των πελάτιδών του αλλά και τον εμποδισμό των πελάτιδών του να προωθήσουν οι ίδιες τις καταγγελίες τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι κατ’ ακολουθία του «πορίσματος Αιμιλιανίδη» αιτήθηκε την άδεια του κ. Σαββίδη για την καταχώριση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης κατά του κ. Κατσουνωτού με βάση αδικήματα που αναφέρονταν στο εν λόγω πόρισμα. "Το αίτημα απερρίφθη από εσάς με αιτιολογία τη δική σας θέση ότι δεν θα προχωρούσατε εσείς στη δίωξη του κ. Κατσουνωτού λόγω δημοσίου συμφέροντος", προσθέτει.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης σημειώνει ότι οι πελάτιδές του καταχώρισαν ιδιωτική ποινική υπόθεση αναφορικά με αδικήματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο «πόρισμα Αιμιλιανίδη», υπογραμμίζοντας ότι "ο ισχυρισμός περί εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος διά της μη άσκησης ποινικής δίωξης δεν ισχύει". Ακόμη, αναφέρει ότι η υπόθεση ορίσθηκε για τις 24/03/2023, αλλά τρεις μέρες προηγουμένως ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε το συνταγματικό του δικαίωμα και τερμάτισε την εν λόγω ποινική δίωξη.

Εν συνεχεία, ο δικηγόρος των Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου εκφράζει την άποψη "ότι το δημόσιο συμφέρον σε καμία εκ των δύο ανωτέρω αναφερομένων περιπτώσεων δεν εξυπηρετείται" και ότι "σίγουρα δεν ταυτίζεται με την «προστασία» του κ. Κατσουνωτού από τη δικαστική διαδικασία και τη δυνατότητα των πελάτιδών του να ασκήσουν τα νομικά τους δικαιώματα".

Καταληκτικά, ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης αιτείται εκ νέου τόσο την άδεια του Γενικού Εισαγγελέα γιά την καταχώριση του αρχικού κατηγορητηρίου που του απέστειλε ως επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήδη καταχωρίσθηκε και είναι ορισμένη για τις 24/03/2023 να προχωρήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ