ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Χριστοφίδης: Οι πολίτες δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να επιβιώσουν

Σημείωσε πως μια άλλη προοδευτική κυβέρνηση με μια δικαιότερη κατανομή πλούτου θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων

ΚΥΠΕ

Οι πολίτες δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να επιβιώσουν μέσα σε ένα τσουνάμι ακρίβειας, χαμηλών εισοδημάτων και συντάξεων παρά την οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 5-6%, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, σημειώνοντας πως μια άλλη προοδευτική κυβέρνηση με μια δικαιότερη κατανομή πλούτου θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο δεν μπορεί να έχει σχέση με την οικονομία των σκανδάλων που καθιέρωσε η κυβέρνηση Συναγερμού, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, συμπληρώνοντας πως η απραξία των κυβερνώντων και η δογματική εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών απειλούν με ξεπούλημα κατοικίες, επαγγελματικές στέγες και άλλες περιουσίες Κυπρίων πολιτών.

Η παιδεία είναι ίσως ο πιο αποτυχημένος τομέας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, προσέθεσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, συμπληρώνοντας πως χιλιάδες παιδιά και γονείς πληρώνουν τις ιδεολογικές αγκυλώσεις, τον συντηρητισμό και την παλαιολιθική προσέγγιση των διατελεσάντων Υπουργών Παιδείας. Έκανε επίσης λόγο για πλήρη απαξίωση των εκπαιδευτικών, συμπληρώνοντας πως οι εξετάσεις τετραμήνων σε γυμνάσια και λύκεια οδηγούν τη μαθησιακή διαδικασία στα σχολεία σε αποσύνθεση, ενισχύουν την παραπαιδεία και θυματοποιούν τα παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση