ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοδουλίδης για επεισόδια: Είτε θα συμμορφωθούμε είτε θα γίνονται αγώνες χωρίς θεατές

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι μελέτησε την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας και «αύριο θα έχουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα διεξάγονται οι αθλητικοί αγώνες χωρίς θεατές, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Αγάπης, στην Αγία Νάπα, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όπως είχε πει ο ίδιος, θα μελετούσε χθες το πόρισμα για τα επεισόδια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ναι, το μελέτησα χθες το βράδυ και αύριο θα έχουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Αρκετά με όσα απαράδεκτα είδαμε που δεν τιμούν κανένα μας. Αύριο θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά τις αποφάσεις εμείς θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν.

Επαναλαμβάνω, αυτά τα φαινόμενα που είδαμε στην καλαθόσφαιρα, όχι αγώνα καλαθόσφαιρας διότι αγώνα δεν είδαμε, είδαμε μόνο έκτροπα, δεν μπορούν να επαναληφθούν στην Κύπρο.

Έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».  

Ερωτηθείς αν ευθύνες θα αποδοθούν ή αν πρέπει να αναληφθούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «φυσικά, αυτό θα γίνει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα γίνει συζήτηση στη βάση και των εκθέσεων που έχουμε ενώπιον μας και από πλευράς δικής μας, ως εκτελεστική εξουσία, μάλιστα είμαστε στην αρχή της θητείας μας, θα λάβουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Αρκετά με το θέμα αυτό. Συζητήθηκε ξανασυζητήθηκε, κάθε φορά μετά τα επεισόδια γίνονται συσκέψεις, ξανά συσκέψεις. Είναι η ώρα των αποφάσεων».

Ερωτηθείς αν στην έκθεση που μελέτησε εντοπίζονται ευθύνες για την ηγεσία της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να μου επιτρέψετε να συζητήσω το θέμα αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, παρουσία και της αρμόδιας Υπουργού, και θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν τιμού, κανένα αυτά που είδαμε. Σκεφτείτε αν υπήρχε ένα θύμα, σκεφτείτε μια οικογένεια, οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους να δουν ένα αγώνα καλαθόσφαιρας. Θα το κάνατε; Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ. Είναι αυτά τα γήπεδα που θέλουμε;

Ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανένα θεατή. Είναι απλά τα πράγματα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ετσιθελικές νοοτροπίες. Να τιμωρηθούν όλοι επειδή η Αστυνομία και η Πολιτεία δεν μπορούν να ελέγξουν μια χούφτα χούλιγκανς? Αυτή είναι η λύση του προέδρου? Κύριε ελ΄΄εησον πιον.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση