ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Καμία πρόταση για επιστροφή στο ενιαίο κράτος

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του επιδιωκόμενου στόχου σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του επιδιωκόμενου στόχου σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού ή θέμα διαγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς για την αναφορά του Προέδρου περί επαναφοράς του Συντάγματος του 60', ο Υπουργός έκανε λόγο για «απάντηση του κ. Αναστασιάδη στις δηλώσεις και τις επιλεκτικές αναφορές του κ. Τατάρ» με αφορμή την ανάκληση διαβατηρίων από Τ/κ αξιωματούχους.

Διευκρίνισε ότι στόχος και συγκεκριμένη κατεύθυνση στην οποία εργάζεται η Κυβέρνηση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, δηλαδή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Εξάλλου, όπως είπε, στόχος των διαπραγματεύσεων ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εσωτερική πτυχή «είναι η μετεξέλιξη της εσωτερικής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο κράτος σε ομόσπονδο».

Τόνισε ότι έχει διαβιβαστεί και προς το ΓΓ του ΟΗΕ και προς τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η θέση ότι θα ήταν θετικό να γίνει μια κοινή συνάντηση με στόχο να δημιουργηθούν δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κάθοδο της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ στην Κύπρο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτό οφείλεται στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου και έχει στραφεί η επικέντρωση του Οργανισμού και της διεθνούς κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη τόσο της διαπραγματευτικής ομάδας στις 31 Αυγούστου όσο και του Εθνικού Συμβουλίου την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση σε σχέση με το θέμα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση