ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:21
 

Χριστοδουλίδης: Καταρτίστηκε έγγραφο των όρων αναφοράς

Όπως αποκάλυψε πρόκειται για επικεφαλίδες - Το περιεχόμενο θα ανακοινωθεί μετά την Τριμερή της Νέας Υόρκης

Newsroom K

Στην αποκάλυψη ότι έχει καταρτιστεί ολιγοσέλιδο έγγραφο με τους όρους αναφοράς προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας ότι το περιεχόμενό του θα ανακοινωθεί μετά την Τριμερή της Νέας Υόρκης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην Λευκωσία, έτυχε ενημέρωσης από τους δύο ηγέτες ξεχωριστά. Την Δευτέρα πρόσθεσε, στόχος ήταν να αποτυπωθούν σε ένα έγγραφο οι όροι αναφοράς. Αναφερόμενος στις σημερινές συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες η κ. Λουτ στόχος είναι να κλειδώσουν οι όροι αναφοράς και ακολούθως να ενημερωθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και οι εγγυήτριες δυνάμεις.

Δεν αποκλείεται κοινή συνάντηση της Τζέιν Χολ Λουτ με τους δύο ηγέτες

Όσον αφορά το περιεχόμενο του εγγράφου, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι πρόκειται για επικεφαλίδες. «Γίνεται γραπτώς επαναβεβαίωση της επιδιωκόμενης λύσης και επαναβεβαιώνονται οι συγκλίσεις οι οποίες επέτρεψαν την σύγκλιση της διεθνούς διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα».

Από τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, αλλά και διεθνώς είναι κατανοητό ότι προϋπόθεση για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες είναι να τερματιστούν οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης - Στην Αθήνα ο Πρόεδρος

Προς δεύτερη παράταση οδεύει η παραμονή της Τζέιν Χολ Λουτ. Όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, η κ. Λουτ δεν θα αποχωρήσει σήμερα από την Κύπρο όπως αναμενόταν. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και τέταρτος γύρος επαφών με τους δύο ηγέτες. Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια κοινή συνάντηση, κοινωνικού χαρακτήρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Τ/κ ηγέτη και την κ. Λουτ.

Παράλληλα ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην ελληνική πρωτεύουσα. Σκοπός της επίσκεψής του είναι ο συντονισμός με την Ελληνική κυβέρνηση ενόψει της μετάβασής του στην Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Περιπαίξιμο να ανακοινώνει με στόμφο ο κ.Χριστοδουλίδης πως η σύμβουλος για θέματα φύλου θα είναι αμισθί και μετά να ανακαλύπτουμε πως πλέον λαμβάνει 3.5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο! Δεν πιστεύω πως το ΥΠΕΞ χρειάζεται περισσότερο σύμβουλο για θέματα "φύλου στην εξωτερική πολιτική" παρά για θέματα προτεραιότητας για την Κύπρο. Αντροπή!

Ένας Πολίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X