ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης: Προσηλωμένοι προς την υλοποίηση του GSI

Οι άριστες διμερείς σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας επαναβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι άριστες διμερείς σχέσεις Λευκωσίας και Αθήνας επαναβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα, Τρίτη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συζήτησαν τις θεματικές που θα τεθούν στην επικείμενη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ελλάδα.

Προσηλωμένοι προς την υλοποίηση του GSI

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, αναφέρεται ότι επανέλαβαν ότι οι δύο Κυβερνήσεις παραμείνουν απολύτως προσηλωμένες προς την υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας, «όπως επίσης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι οποίοι είναι πλήρως ενήμεροι και στηρίζουν την υλοποίηση του έργου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για την κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου, καταλήγει η κοινή δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση