ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοδουλίδης: Να ενισχυθούν οι προσπάθειές για απελευθέρωση Σουτζή

«Η παράνομη σύλληψη και κράτηση του κ. Σουτζή συνιστά κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές εξέδωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως αναφέρει, «η παράνομη σύλληψη και κράτηση εδώ και 14 μέρες του κ. Σουτζή, συνιστά κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές.

Η παράνομη σύλληψη και κράτηση εδώ και 14 μέρες του κ. Σουτζή, συνιστά κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ενέργειες όπως αυτή, έναντι μάλιστα ενός ανθρώπου με δικοινοτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε δράσεις υπέρ της επανένωσης της πατρίδας μας, είναι καταδικαστέες.  

Η άμεση απελευθέρωση ενός Ευρωπαίου πολίτη ο οποίος κρατείται παράνομα από τις κατοχικές αρχές είναι επιτακτική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές της και ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της ΕΕ για απελευθέρωση του κ. Σουτζή.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τον κ. Σουτζή και την οικογένειά του, με την ελπίδα ότι άμεσα θα αφεθεί ελεύθερος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση