ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Όχι μεταξύ μας διαπραγμάτευση στο κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση Νικόλα για την στάση του στο Κραν Μοντανά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λίγο πριν η ΕΔΕΚ λάβει την τελική της απόφαση για τις προεδρικές του 2023 συναντήθηκε με τον υποψήφιο για την προεδρία Νίκο Χριστοδουλίδη και κατέγραψαν συγκλήσεις και αποκλίσεις επί θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία. Ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση Νικόλα για την στάση του στο Κραν Μοντανά

Θέτοντας σειρά ερωτημάτων, ώστε να καταγραφούν οι συγκλήσεις και οι αποκλίσεις των μερών σε μία σειρά ζητήματα όπως το κυπριακό και το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2023 Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πριν την τελική απόφαση της 13ης Ιουλίου η ΕΔΕΚ θα συναντηθεί και με τους υποψηφίους για την προεδρία Μάριο Ηλιάδη και Αχιλλέα Δημητριάδη ενώ πιθανότητα ο κύκλος των επαφών να κλείσει την ερχόμενη Τρίτη, 7 Ιουλίου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί νέα συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά αυτό δεν αποκλείεται αν μέσα από τις επαρχιακές επιτροπές προκύψουν ζητήματα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν από το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν αρκετά αναλυτικός πάνω στα θέματα τα οποία έθιξε και ως εκ τούτου όλα αυτά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην τελική απόφαση του κινήματος.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο μιας συνεργασίας δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση να υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για όλα τα ζητήματα.

Ξεκαθάρισε ότι ούτε εκβιαστικά θα αποδεχθούν τις θέσεις του οποιουδήποτε, ούτε εκβιαστικά θα επιμείνουν να θέσουν τις θέσεις τους στον όποιον θα συνεργαστούν σημειώνοντας πως στο πλαίσιο μιας συνεργασίας δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη ταύτιση θέσεων για όλα τα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είχαν μια πολύ παραγωγική συζήτηση όπου του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει πολύ συγκεκριμένες θέσεις και προσεγγίσεις επί θεμάτων που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία εκφράζοντας την επιθυμία να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές μιας ενδεχόμενης συνεργασίας.

Κυπριακό 

Ερωτηθείς σε σχέση με την αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου, πως δυο πολιτικοί επέμεναν, μέχρι τέλους, να μην αποδεχτεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κραν Μοντανά οτιδήποτε άλλο παρά «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις» και πως ο ένας ήταν ο Νίκος Κοτζιάς και ο άλλος ήταν Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε πως η αναφορά είναι πολύ συγκεκριμένη και λέει ότι στήριξαν την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Και σήμερα, όπως και όταν ήμουν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Εξωτερικών, πιστεύω πως πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού. Θεωρώ ότι ο στόχος της επίλυσης του Κυπριακού και αυτή είναι η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ, είναι εκεί και είναι δεδομένος. Το πλαίσιο για να πετύχουμε αυτό είναι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία όπως εκδηλώνεται καθημερινά και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση και ο στόχος μας που επιμένω ότι στο τέλος της ημέρας είναι συλλογικός» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση