ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Μετανάστευσης - Επίσημα υπό την αρμοδιότητά του τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου

Οι τρόποι επικοινωνίας με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ενεργοποιείται από σήμερα, Δευτέρα (17/06) ο περί της Ίδρυσης Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και για Συναφή Θέματα Νόμος του 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι αρμοδιότητες που αφορούν τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και της Υπηρεσίας Ασύλου, αντίστοιχα, μεταφέρονται στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 17 Ιουνίου 2024, ο περί της Ίδρυσης Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και για Συναφή Θέματα Νόμος του 2024.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, με την έναρξη ισχύος του Νόμου, οι αρμοδιότητες που αφορούν τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και της Υπηρεσίας Ασύλου, αντίστοιχα, μεταφέρονται στο Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Διευκρινίζεται ότι τα θέματα που πηγάζουν από τους περί Αρχείου Πληθυσμού, Γάμου, Πολιτικής Συμβίωσης και Πολίτου Νόμους παραμένουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μέχρι νεότερης ενημέρωσης, για τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ως ακολούθως:

  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 90, 1077 Λευκωσία.
  • Θέματα μετανάστευσης: 22 30 88 08 και 22 30 88 11.
  • Θέματα ασύλου: 22 30 85 01 και 22 30 85 05.

Το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας θα καθορίσει και θα κοινοποιήσει, το συντομότερο, τους τρόπους επικοινωνίας του κοινού με τις υπηρεσίες του.

Υφυπουργός Μετανάστευσης o Νικόλας Ιωαννίδης

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό τoυ Δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη ως Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και τους συνεργάτες του, των οποίων η προσπάθεια είχε σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού στη χώρα μας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστούν στενά και θα στηρίξουν τον νέο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα σημαντικά βήματα στελέχωσης του Υφυπουργείου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol (2017). Την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Nippon στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο Θάλασσας στο Αμβούργο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Έχει εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο διεθνές δίκαιο για τα έτη 2017-2019. Το 2020 έλαβε βραβείο από τη Διεθνή Ένωση για το Δίκαιο της Θάλασσας για ακαδημαϊκό άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε διεθνές νομικό περιοδικό. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (ένα δεύτερο είναι υπό δημοσίευση) και αρκετά ακαδημαϊκά άρθρα/κεφάλαια σε διεθνείς νομικές εκδόσεις. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση