ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Υπ. Δικαιοσύνης: Νευρικότητα της Τουρκίας λόγω των διακρατικών συμφωνιών

Ο κ.Ιωνάς είπε ότι οι συμφωνίες έχουν σημασία «τόσο στο πλαίσιο αξιοποίησης των γεωστρατηγικών μας πλεονεκτημάτων»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η νευρικότητα της κατοχικής χώρας, από τη συνομολόγηση συμφωνιών με γειτονικά και ευρωπαϊκά κράτη, στον τομέα της ενέργειας και της άμυνας, αποτελεί το καλύτερο πειστήριο της σημασίας αυτών των συμφωνιών  δήλωσε, την Κυριακή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου σε ομιλία του στο ετήσιο θρησκευτικό και εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων του Δήμου Κυθρέας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι οι συμφωνίες έχουν σημασία «τόσο στο πλαίσιο αξιοποίησης των γεωστρατηγικών μας πλεονεκτημάτων, όσο και στην εμπέδωση σταθερότητας και ασφάλειας, στην ευρύτερη και παντοιοτρόπως σημαντικής για πολλούς, ανατολικής Μεσογείου».
 
Όπως είπε ο Ιωνάς Νικολάου, «δεδομένης της αναγνωριστικής πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και ενόψει των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, με αντικείμενο την επανέναρξη των συνομιλιών, οφείλουμε απαξάπαντες να καταθέσουμε δείγματα πατριωτικής υπευθυνότητας».
 
Πρόσθεσε ότι πρέπει «να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι τυχόν αποτυχία μιας νέας διάσκεψης για την Κύπρο, δεν θα απονείμει πιστοποιητικά δικαίωσης σε πολιτικές παρατάξεις, αλλά θα επιφέρει αρνητικότατες εξελίξεις για το μέλλον της πατρίδας μας».
 
Στην ομιλία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «ήρθε η ώρα, όχι μόνο να συναισθανθούμε, αλλά να δράσουμε με γνώμονα την ενότητα, ενάντια στις τρέχουσες δοκιμασίες και οι λεονταρισμοί, οι πειρατικού χαρακτήρα προκλήσεις και οι απειλές της Άγκυρας απαιτείται να μας βρουν σε συστράτευση».
 
Ανέφερε ότι «υπό το βάρος λοιπόν που δημιουργεί η παρουσία σαράντα και πλέον χιλιάδων, τούρκικων στρατευμάτων στα καθαγιασμένα χώματα της πατρίδας μας, οφείλουμε σήμερα όσο ποτέ, να αναλογιστούμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες».
 
Καταδικάζοντας τη λεηλασία εκκλησιών στα κατεχόμενα και τη βεβήλωση τάφων των προγόνων μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είπε ότι παρά τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες «δεν μπορούν να τους ξεγράψουν από τη μνήμη μας».
 
«Έφεραν στα σπίτια μας νέους ένοικους, αλλά δεν θα καταστεί ποτέ, το σπιτικό τους και απονεκρωμένη η Κυθρέα και τα γύρω μας χωριά, αναμένουν από εμάς την ανάσταση για αυτό κι εμείς οφείλουμε αμετάθετα να αναλώσουμε το άπαν των προσπαθειών μας για την ταχεία κατάληξη επί μιας δίκαιης, περιεκτικής και λειτουργικής συμφωνίας», είπε, κλείνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X