ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Ενέργειας: Παράταση στη Chevron μέχρι 1/12 για «Αφροδίτη»

Ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο όλο θέμα

ΚΥΠΕ

Παράταση μέχρι την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, ζήτησε και πήρε η εταιρεία Chevron για να τοποθετηθεί, με επιστολή, σε σχέση με την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη», δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορταζ της «Κ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Chevron αναμένεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου να απαντήσει στη Λευκωσία σε σχέση με τις δύο επιστολές της, αγοράζοντας χρόνο λόγω και των εορτασμών της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Εκτός απροόπτου τα κυρίαρχα σενάρια είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα για το FPU ώστε να αποφευχθεί το αδιέξοδο και η Λευκωσία να παρατείνει τη διορία, σύμφωνα με πληροφορίες ώς τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου ο αμερικανικός κολοσσός να επανέλθει με την προκαταρκτική ανάπτυξη (FEED).

Ο κ. Παπαναστασου εξήγησε ότι «η διαδικασία δεν είναι μόνο μέσα από επιστολές που συνεχίζεται», προσθέτοντας ότι «οι επιστολές είναι για χάρη του να βάλει (η εταιρεία) το νομικό πλαίσιο και να υπάρχει γραπτή τοποθέτηση».

«Έγιναν αρκετές διεργασίες και γίνονται και άλλες, ώστε να εξευρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο όλο θέμα.

Σε σχέση με το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξάγονται μεταξύ Chevron και Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «το κρίσιμο για μας είναι οι υποδομές και το κρίσιμο για την εταιρεία είναι η επένδυση», προσθέτοντας ότι η εταιρεία «προσπαθεί να εξευρεθεί μία λύση, η οποία να είναι κοινά αποδεκτή (win-win), λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο που προανέφερα (υποδομές – επένδυση)».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι υποδομές αφορούν την πλωτή μονάδα, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι αυτό είναι «με βάση το σχέδιο του 2019, το οποίο υποδεικνύει και πλωτή μονάδα».

Τέλος, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε την ανάγκη να επιδειχθεί υπομονή και «να μην πιέζουμε για πληροφόρηση μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, διότι κάθε τι το οποίο λέγεται μπορεί να ενοχλεί την ίδια τη διαπραγμάτευση».

«Η ουσία είναι να πετύχουμε τον στόχο μας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση