ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας - ΕΔΕΚ συζήτησαν για προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο ψήφισης του προϋπολογισμού

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για τον προγραμματισμό σχετικά με τις προτάσεις και την εξέλιξη για υιοθέτησή τους

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου συζήτησαν το πρωί για τις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΔΕΚ στο πλαίσιο της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για τον προγραμματισμό σχετικά με τις προτάσεις και την εξέλιξη για υιοθέτησή τους.

Ο κ. Σιζόπουλος μίλησε για εποικοδομητική συνεργασία, η οποία και θα συνεχιστεί για υλοποίηση των στόχων που έθεσε το κόμμα του. Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις και εισηγήσεις για να εμπλουτίσουν τις μελέτες και προβληματισμούς του Υπουργείου για την ετοιμασία σχετικού προγράμματος για την υπογεννητικότητα και για στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

"Αυτό (η υπογεννητικότητα) είναι ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα, ίσως το δεύτερο μετά το εθνικό. Ζητήσαμε να μας ενημερώσει (η Υπουργός) και για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία υλοποίησης των προτάσεων, που έγιναν αποδεκτές στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού και για τη διαδικασία επιδότησης των εργαζόμενων μητέρων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, το θέμα της κατώτατης σύνταξης και θέματα του εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού προγράμματος και για τη σύνταξη στα 63 για βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα", ανέφερε.

Ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για όσα έγιναν ως τώρα και τόνισε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί "για να πετύχουμε στους στόχους μας".

Η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου εξέφρασε ευχαριστίες για την ανταλλαγή απόψεων και για την εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα που πραγματικά αφορούν τους συμπολίτες μας.

Είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για την εξέλιξη κάποιων θεμάτων που είχαν συζητηθεί, όπως το ότι καταβλήθηκε σε 37,000 χαμηλοσυνταξιούχους το επίδομα αύξησης, ώστε να μην έχει κάποιο που να διαβιεί κάτω από όριο φτώχειας και κάτω από τα 710 ευρώ για μονήρεις. Ενημέρωσε εξάλλου ότι δόθηκαν και αναδρομικά για το 2020 και καταβλήθηκαν και επιδόματα για δικαιούχους για ΕΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την υπογεννητικότητα και για την ισότητα των φύλων είπε ότι "έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποια μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στη συμφιλίωση και τα συζητήσαμε και να πω ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί και στο σχέδιο ανάκαμψης που κατατέθηκε ήδη ενώπιον της Βουλής".

Για την αναθεώρηση του εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού η Υπουργός, είπε ότι έως το τέλος αυτού του έτους θα ολοκληρωθούν κάποια μέτρα "γιατί είναι πραγματικότητα ότι το σύστημα το οποίο ισχύει χρειάζεται αναθεώρηση με βάση και τα σημερινά δεδομένα".

Σε αυτά το πλαίσιο, είπε η κ. Αιμιλιανίδου, θα μελετηθεί και το θέμα για τα ανθυγιεινά και βαριά επαγγέλματα καθώς και το πρόβλημα της αναλογιστικής μείωσης του 12% που μπορεί να εξεταστεί με κριτήρια προς όφελος όσων συνεισφέρουν στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Κυπριακό... εκτός Πυξίδας

Κυπριακό... εκτός Πυξίδας

Ρωσία, Ουκρανία και Κίνα και η στρατιωτική αυτονομία της Ευρώπης στο επίκεντρο των συζητήσεων των ΥΠΕΞ στη Βρέστη
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X